Jabłkowy strudel w cieście francuskim

Przepis na proste i dość szybkie przygotowanie domowej strudli z ciasta francuskiego.
przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,bułka tarta,jabłka,cukier kryształ,cynamon mielony,mielone orzechy włoskie,Strudle
Strudle
Składniki
Składniki
bułka tarta | 4 224 | łyżki kcal | |
ciasto francuskie | 500 2000 | gramów kcal | |
cukier kryształ | 4 242 | łyżki kcal | |
cynamon mielony | 0 ?? | kcal | |
jabłka | 1 610 | kilogram kcal | |
mielone orzechy włoskie | 4 405 | łyżki kcal |
Przepis
1.
ciasto francuskie 500 gramów
Ciasto francuskie przekrawamy na dwie połowy i każdą rozwałkowujemy na długość i szerokość blachy, około 35-40 cm.


3.
jabłka 1 kilogram • cukier kryształ 4 łyżki • cynamon mielony
W to samo miejsce dodajemy połowę startych jabłek, które jeszcze posypujemy dwoma łyżkami cukru i mielonym cynamonem.

4.
mielone orzechy włoskie 4 łyżki
Dodajemy mielone orzechy i możemy zacząć zawijać. Krótsze strony przekładamy w kierunku środka, by sok z niej podczas pieczenia nie wyciekł.

5.
Boki przekładamy wzdłuż przez nadzienie i dociskamy żeby się złączyły. Tak samo przygotowujemy drugą część ciasta i pieczemy na 180 stopniach około 40 minut.

Smacznego!