swiatwemnie.pl

Jabłkowy strudel w cieście francuskim

     

Przepis na proste i dość szybkie przygotowanie domowej strudli z ciasta francuskiego.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:    

 

1. 

ciasto francuskie 500 g

Ciasto francuskie przekrawamy na dwie połowy i każdą rozwałkowujemy na długość i szerokość blachy, około 35-40 cm.

2. 

bułka tarta 4 łyżki

Środek paska posypujemy dwoma łyżkami bułki tartej.

3. 

jabłka 1 kg  cukier kryształ 4 łyżki  cynamon mielony

W to samo miejsce dodajemy połowę startych jabłek, które jeszcze posypujemy dwoma łyżkami cukru i mielonym cynamonem.

4. 

mielone orzechy włoskie 4 łyżki

Dodajemy mielone orzechy i możemy zacząć zawijać. Krótsze strony przekładamy w kierunku środka, by sok z niej podczas pieczenia nie wyciekł.

5. 

Boki przekładamy wzdłuż przez nadzienie i dociskamy żeby się złączyły. Tak samo przygotowujemy drugą część ciasta i pieczemy na 180 stopniach około 40 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się