PRZEPISY

Twarogowo-jabłkowy strudel

Twarogowo-jabłkowy strudel

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Gdy dopadnie was nieprzezwyciężona chęć na słodkie, po dobrym niedzielnym obiedzie, przygotujcie sobie ten łatwy i szybki strudel.

przepis,fotoprzepis,jabłka tarte,miękki twaróg,ciasto francuskie,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

ciasto francuskie

300

1200

gramów

kcal

cukier kryształ

150

603

gramów

kcal

jabłka tarte

500

305

gramów

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

miękki twaróg

300

357

gramów

kcal

rodzynki

150

426

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

jabłka tarte 500 gramów

Jabłka obieramy i ucieramy.

Jabłka obieramy i ucieramy....

2. 

rodzynki 150 gramów  miękki twaróg 300 gramów

Rodzynki na chwilkę moczymy w wodzie, odcedzamy, dodajemy twaróg i mieszamy.

Rodzynki na chwilkę moczymy w wodzie, odcedzamy,...

3. 

ciasto francuskie 300 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na kształt prostokąta na posypanej mąką stolnicy. Ciasto nie może być rozwałkowane zbyt grubo ani zbyt cienko. Na cieście rozcieramy twaróg. Górne krawędzi ciasta zostawiamy około 3-4 cm odkryte.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na kształt...

4. 

cukier kryształ 150 gramów

Na twaróg równomiernie rozkładamy wyciśnięte jabłka i wszystko posypujemy cukrem.

Na twaróg równomiernie rozkładamy wyciśnięte...

5. 

jajka kurze 1 sztuka

Ciasto zawijamy. Odkryte krawędzie nacieramy roztrzepanym jajkiem i dokańczamy zawijanie.

Ciasto zawijamy. Odkryte krawędzie nacieramy...

6. 

Strudel przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nacieramy go roztrzepanym jajkiem i przebijamy wykałaczką.

Strudel przekładamy na blachę wyłożoną...

7. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 200 °C około 40 minut.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w 200 °C około...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się