PRZEPISY

Twarogowa jabłkowa buchta

Twarogowa jabłkowa buchta

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Doskonałe, szybkie, soczyste ciasto.

przepis,fotoprzepis,jabłka,twaróg mielony,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Składniki

Składniki

ciasto francuskie

275

1100

gramów

kcal

cukier kryształ

40

161

gramów

kcal

cukier waniliowy

30

109

gramów

kcal

cynamon mielony

1.5

19

łyżeczki

kcal

jabłka

250

153

gramów

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

twaróg mielony

350

417

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

jabłka 250 gramów  ciasto francuskie 275 gramów  cukier kryształ 40 gramów  cynamon mielony 1.5 łyżeczki

Jabłka obieramy i na grubo trzemy. Ciasto francuskie rozwijamy na blasze. Papier, w które było zawinięte, zostaje na dole ciasta i posłuży jako papier do pieczenia. Na jeden brzeg ciasta, nie zupełnie na sam brzeg, warstwujemy wyciśnięte jabłka. Posypujemy je cukrem i cynamonem.

Jabłka obieramy i na grubo trzemy. Ciasto...

2. 

twaróg mielony 350 gramów  cukier waniliowy 30 gramów

Twaróg mieszamy z cukrem waniliowym i warstwujemy go na jabłka.

Twaróg mieszamy z cukrem waniliowym i warstwujemy...

3. 

Ciasto na blasze bez nadzienia przekładamy przez nadzienie...

Ciasto na blasze bez nadzienia przekładamy przez...

4. 

jajka kurze 1 sztuka

...smarujemy roztrzepanym jajkiem i mniejszym brzegiem buchtę zamykamy.

...smarujemy roztrzepanym jajkiem i mniejszym...

5. 

Ostrym nożem na wierzchu robimy kratkę. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 20 minut. Po ostudzeniu buchtę kroimy.

Ostrym nożem na wierzchu robimy kratkę. Pieczemy...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się