PRZEPISY

Twarogowa jabłkowa buchta

Twarogowa jabłkowa buchta

Doskonałe, szybkie, soczyste ciasto.

przepis,fotoprzepis,jabłka,twaróg mielony,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie275gramów
cukier kryształ40gramów
cukier waniliowy30gramów
cynamon mielony1.5łyżeczki
jabłka250gramów
jajka kurze1sztuka
twaróg mielony350gramów

 

Przepis

1. 

jabłka 250 gramów  ciasto francuskie 275 gramów  cukier kryształ 40 gramów  cynamon mielony 1.5 łyżeczki

Jabłka obieramy i na grubo trzemy. Ciasto francuskie rozwijamy na blasze. Papier, w które było zawinięte, zostaje na dole ciasta i posłuży jako papier do pieczenia. Na jeden brzeg ciasta, nie zupełnie na sam brzeg, warstwujemy wyciśnięte jabłka. Posypujemy je cukrem i cynamonem.

2. 

twaróg mielony 350 gramów  cukier waniliowy 30 gramów

Twaróg mieszamy z cukrem waniliowym i warstwujemy go na jabłka.

3. 

Ciasto na blasze bez nadzienia przekładamy przez nadzienie...

4. 

jajka kurze 1 sztuka

...smarujemy roztrzepanym jajkiem i mniejszym brzegiem buchtę zamykamy.

5. 

Ostrym nożem na wierzchu robimy kratkę. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez 20 minut. Po ostudzeniu buchtę kroimy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się