PRZEPISY

Jabłkowo twarogowa strucla z suszonymi śliwkami

Jabłkowo twarogowa strucla z suszonymi śliwkami

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Przepis na ulubioną jabłkowo twarogową struclę z ciasta francuskiego wzbogaconą suszonymi śliwkami.

przepis,fotoprzepis,jabłka,twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu,śliwki suszone,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

bułka tarta

50

187

gramów

kcal

ciasto francuskie

275

1100

gramów

kcal

cukier kryształ

2

121

łyżki

kcal

cukier kryształ

50

201

gramów

kcal

cukier puder

0

??

kcal

cukier waniliowy

24

87

gramów

kcal

cynamon mielony

½

7

łyżeczki

kcal

jabłka

5

458

sztuk

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

jajka kurze

0

??

kcal

masło

25

184

gramów

kcal

sok z cytryny

1

2

łyżeczka

kcal

twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu

250

425

gramów

kcal

śliwki suszone

15

??

sztuk

kcal

 

Przepis

1. 

jabłka 5 sztuk  sok z cytryny 1 łyżeczka

Jabłka myjemy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Skrapiamy cytryną, żeby nie ściemniały.

Jabłka myjemy i trzemy na tarce o grubych...

2. 

twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu 250 gramów  cukier kryształ 2 łyżki  cukier waniliowy 24 gramów  cynamon mielony ½ łyżeczki  jajka kurze 1 sztuka

Twaróg mieszamy z cukrem, waniliowym cukrem, cynamonem i jajkiem.

Twaróg mieszamy z cukrem, waniliowym cukrem,...

3. 

ciasto francuskie 275 gramów

Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto francuskie.

Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy...

4. 

śliwki suszone 15 sztuk  masło 25 gramów  cukier kryształ 50 gramów  bułka tarta 50 gramów

Na rozwałkowane ciasto równomiernie rozsmarowujemy uprzednio przygotowane twarogowe nadzienie, warstwujemy starte jabłka, które posypujemy cukrem i bułką tartą. Na wierzchu rozkładamy na kawałki pokrojone suszone śliwki i na koniec układamy kawałki masła.

Na rozwałkowane ciasto równomiernie...

5. 

jajka kurze

Ciasto zawijamy w struclę, wierzch przebijamy widelcem i smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Ciasto zawijamy w struclę, wierzch przebijamy...

6. 

Pieczemy w 180°C około 20 minut na złoty kolor.

Pieczemy w 180°C około 20 minut na złoty kolor....

7. 

cukier puder

Jeszcze ciepłą struclę posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Jeszcze ciepłą struclę posypujemy przesianym...

8. 

Smacznego :)

Smacznego :)...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się