swiatwemnie.pl

Raw jabłkowa rolada

    

Nie pieczona rolada bez cukru.

Pichcił

Ilość porcji

14

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

 

 

cytryna1sztuka
jabłka400gramów
migdały płatki-
nasiona słonecznika100gramów
olej z pestek dyni10gramów
płatki owsiane50gramów
rodzynki150gramów
siemię lniane50gramów
woda mineralna100mililitrów

1. 

rodzynki 150 gramów

Rodzynki zalewamy zimną wodą, wodę wylewamy, ponownie zalewamy i ponownie wylewamy (po prostu je myjemy).

2. 

woda mineralna 100 mililitrów

Do rodzynek dolewamy wodę mineralną i odkładamy na 2 godziny do lodówki.

3. 

nasiona słonecznika 100 gramów

Mielimy nasiona słonecznika.

4. 

siemię lniane 50 gramów

Na drobno (na mączkę) mielimy siemię lniane.

5. 

jabłka 400 gramów  cytryna 1 sztuka

Jabłka obieramy i na grubo trzemy. Skrapiamy je sokiem z cytryny i mieszamy.

6. 

Do głębszej miski wsypujemy obydwa rodzaje zmielonych nasion. Blenderem miksujmy rodzynki na bardzo drobno. Wodę mineralną z nich nie wylewamy.

7. 

olej z pestek dyni 10 gramów

Rodzynkową masę dodajemy do miski, wlewamy olej i miksujemy.

8. 

płatki owsiane 50 gramów

Na drobno mielimy płatki i dobrze mieszamy je z zawartością w misce za pomocą blendera.

9. 

Masę równomiernie rozkładamy na kształt prostokąta 32x28cm, na folię aluminiową przełożoną podwójnie i ugniatamy.

10. 

Jabłka dobrze wyciskamy i rozkładamy je na masie. Ugniatamy je ...

11. 

... i za pomocą folii roladę zawijamy.

12. 

migdały płatki

Roladę przekładamy na tacę, posypujemy migdałami i odstawiamy na co najmniej 4 godziny do lodówki. Najlepsza jest po 24 godzinach chłodzenia.

13. 

Roladę kroimy i serwujemy.
Jedna porcja ma wartość energetyczną 120 kcal.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się