swiatwemnie.pl

Raw jabłkowa rolada

Raw jabłkowa rolada

    

Nie pieczona rolada bez cukru.

Pichcił

Ilość porcji

14

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

 

 

1. 

rodzynki 150 gramów

Rodzynki zalewamy zimną wodą, wodę wylewamy, ponownie zalewamy i ponownie wylewamy (po prostu je myjemy).

2. 

woda mineralna 100 mililitrów

Do rodzynek dolewamy wodę mineralną i odkładamy na 2 godziny do lodówki.

3. 

nasiona słonecznika 100 gramów

Mielimy nasiona słonecznika.

4. 

siemię lniane 50 gramów

Na drobno (na mączkę) mielimy siemię lniane.

5. 

jabłka 400 gramów  cytryna 1 sztuka

Jabłka obieramy i na grubo trzemy. Skrapiamy je sokiem z cytryny i mieszamy.

6. 

Do głębszej miski wsypujemy obydwa rodzaje zmielonych nasion. Blenderem miksujmy rodzynki na bardzo drobno. Wodę mineralną z nich nie wylewamy.

7. 

olej z pestek dyni 10 gramów

Rodzynkową masę dodajemy do miski, wlewamy olej i miksujemy.

8. 

płatki owsiane 50 gramów

Na drobno mielimy płatki i dobrze mieszamy je z zawartością w misce za pomocą blendera.

9. 

Masę równomiernie rozkładamy na kształt prostokąta 32x28cm, na folię aluminiową przełożoną podwójnie i ugniatamy.

10. 

Jabłka dobrze wyciskamy i rozkładamy je na masie. Ugniatamy je ...

11. 

... i za pomocą folii roladę zawijamy.

12. 

migdały płatki

Roladę przekładamy na tacę, posypujemy migdałami i odstawiamy na co najmniej 4 godziny do lodówki. Najlepsza jest po 24 godzinach chłodzenia.

13. 

Roladę kroimy i serwujemy.
Jedna porcja ma wartość energetyczną 120 kcal.

Smacznego!

cytryna1sztuka
jabłka400gramów
migdały płatki-
nasiona słonecznika100gramów
olej z pestek dyni10gramów
płatki owsiane50gramów
rodzynki150gramów
siemię lniane50gramów
woda mineralna100mililitrów

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się