swiatwemnie.pl

Grillowany kurczak

     

Chrupiący kurczak upieczony w piekarniku na stojaku do grillowania kurczaka. Zamiast specjalnego stojaka możemy użyć foremkę na babkę, kurczaka po prostu nabijemy na jej środek, albo jeszcze łatwiej - kurczaka nabijemy na pustą puszkę po piwie :)

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

Kurczak
Sól

1. 

kurczak  sól

Kurczaka myjemy i solimy z zewnątrz i wewnątrz.

2. 

Kurczaka nabijamy na stojak. Stojak kładziemy na brytfannie i wkładamy do piekarnika na kratkę ułożoną na najniższym poziomie w piekarniku. Pieczemy w temperaturze około 180°-200°C 90-120 minut według wielkości kurczaka.

3. 

Upieczonego kurczaka ściągamy ze stojaka i porcjujemy. Podajemy z chlebem i ogórkiem kiszonym.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się