Garnuszkowe ciasto z winogronami

Soczyste ciasto, którego sukces tkwi nie tylko w smaku ale i w wyjątkowo łatwym przygotowaniu. Podczas przygotowywania użyliśmy garnuszek o średnicy 200 ml a blachę o rozmiarach 22x32 cm.
przepis,fotoprzepis,winogrona białe bezpestkowe,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta ›Składniki
Składniki
cukier kryształ | ¾ 715 | garnuszka kcal | |
cukier puder | 0 ?? | kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 1 114 | garnuszek kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 2 890 | garnuszki kcal | |
olej słonecznikowy | ½ 1066 | garnuszka kcal | |
proszek do pieczenia | ½ ?? | opakowania kcal | |
winogrona białe bezpestkowe | 250 168 | gramów kcal |
Przepis
1.
winogrona białe bezpestkowe 250 gramów
Włączamy piekarnik i rozgrzewamy go do 180°. Winogrona kroimy na połówki.

2.
jajka kurze 2 sztuki • cukier kryształ ¾ garnuszka • olej słonecznikowy ½ garnuszka • mleko półtłuste 1,5% 1 garnuszek
Ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy olej i mleko.

3.
mąka luksusowa pszenna T550 2 garnuszki • proszek do pieczenia ½ opakowania
Dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy gładkie ciasto.

4.
Ciasto wylewamy na blachę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Równomiernie rozkładamy winogrona.

5.
Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.


7.
... i podajemy.

Smacznego!