PRZEPISY

Garnuszkowe ciasto z winogronami

Garnuszkowe ciasto z winogronami

Soczyste ciasto, którego sukces tkwi nie tylko w smaku ale i w wyjątkowo łatwym przygotowaniu. Podczas przygotowywania użyliśmy garnuszek o średnicy 200 ml a blachę o rozmiarach 22x32 cm.

przepis,fotoprzepis,winogrona białe bezpestkowe,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta  

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ¾garnuszka
cukier puder-
jajka kurze2sztuki
mleko półtłuste 1,5%1garnuszek
mąka luksusowa pszenna T5502garnuszki
olej słonecznikowy½garnuszka
proszek do pieczenia½opakowania
winogrona białe bezpestkowe250gramów

 

Przepis

1. 

winogrona białe bezpestkowe 250 gramów

Włączamy piekarnik i rozgrzewamy go do 180°. Winogrona kroimy na połówki.

2. 

jajka kurze 2 sztuki  cukier kryształ ¾ garnuszka  olej słonecznikowy ½ garnuszka  mleko półtłuste 1,5% 1 garnuszek

Ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy olej i mleko.

3. 

mąka luksusowa pszenna T550 2 garnuszki  proszek do pieczenia ½ opakowania

Dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy gładkie ciasto.

4. 

Ciasto wylewamy na blachę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Równomiernie rozkładamy winogrona.

5. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

6. 

cukier puder

Odkrawamy brzegi, cukrujemy, kroimy ...

7. 

... i podajemy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie