Garnuszkowe ciasto z winogronami
Soczyste ciasto, którego sukces tkwi nie tylko w smaku ale i w wyjątkowo łatwym przygotowaniu. Podczas przygotowywania użyliśmy garnuszek o średnicy 200 ml a blachę o rozmiarach 22x32 cm.
przepis,fotoprzepis,winogrona białe bezpestkowe,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta ›
Składniki
Składniki
cukier kryształ | ¾ | garnuszka | |
cukier puder | - | ||
jajka kurze | 2 | sztuki | |
mleko półtłuste 1,5% | 1 | garnuszek | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 2 | garnuszki | |
olej słonecznikowy | ½ | garnuszka | |
proszek do pieczenia | ½ | opakowania | |
winogrona białe bezpestkowe | 250 | gramów |
Przepis
1.
winogrona białe bezpestkowe 250 gramów
Włączamy piekarnik i rozgrzewamy go do 180°. Winogrona kroimy na połówki.
2.
jajka kurze 2 sztuki • cukier kryształ ¾ garnuszka • olej słonecznikowy ½ garnuszka • mleko półtłuste 1,5% 1 garnuszek
Ubijamy jajka z cukrem. Dodajemy olej i mleko.
3.
mąka luksusowa pszenna T550 2 garnuszki • proszek do pieczenia ½ opakowania
Dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy gładkie ciasto.
4.
Ciasto wylewamy na blachę wysmarowaną masłem i posypaną mąką. Równomiernie rozkładamy winogrona.
5.
Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.
7.
... i podajemy.
Smacznego!