PRZEPISY

Truskawkowe sypane ciasto

Truskawkowe sypane ciasto

Orzeźwiające soczyste sypane ciasto z twarogiem i truskawkami.

przepis,fotoprzepis,miękki twaróg 20% tłuszczu,truskawki,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ2łyżki
cukier puder160gramów
jajka kurze4sztuki
masło70gramów
mielone orzechy włoskie70gramów
miękki twaróg 20% tłuszczu750gramów
mleko półtłuste 1,5%500mililitrów
mąka tortowa pszenna T450400gramów
proszek do pieczenia8gramów
rodzynki70gramów
truskawki500gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie sypkiej mieszanki

mąka tortowa pszenna T450 400 gramów  cukier puder 160 gramów  proszek do pieczenia 8 gramów

W misce mieszamy mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dwie trzecie tej sypkiej mieszanki równomiernie rozkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

W misce mieszamy mąkę z cukrem i proszkiem do...

2. Przygotowanie mokrej mieszanki

jajka kurze 4 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów  miękki twaróg 20% tłuszczu 750 gramów  cukier kryształ 2 łyżki  rodzynki 70 gramów

Mokrą mieszankę przygotowujemy poprzez zmieszanie jajek z twarogiem, mlekiem i cukrem. Do mieszanki dodajemy rodzynki.

Mokrą mieszankę przygotowujemy poprzez...

3. 

Mokrą mieszankę ostrożnie wlewamy na blachę ze sypką mieszanką.

Mokrą mieszankę ostrożnie wlewamy na blachę ze...

4. 

truskawki 500 gramów  mielone orzechy włoskie 70 gramów

Wierzch pokrywamy kawałkami truskawek i posypujemy posiekanymi orzechami.

Wierzch pokrywamy kawałkami truskawek i...

5. 

masło 70 gramów

Na koniec całe ciasto ostrożnie posypujemy resztą sypkiej mieszanki. Na wierzchu ciasta rozmieszczamy kawałki masła.

Na koniec całe ciasto ostrożnie posypujemy...

6. 

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut. Ciasto w blasze odstawiamy do wystudzenia i kroimy.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się