Dyniowe gofry

Delikatne dyniowe gofry o zapachu cynamonu i kardamonu.
przepis,fotoprzepis,dynia,Słodkie śniadania,
Słodkie śniadania
Składniki
Składniki
cukier trzcinowy | 20 80 | gramów kcal | |
cynamon mielony | ½ 7 | łyżeczki kcal | |
dynia | 400 160 | gramów kcal | |
jajka kurze | 3 264 | kcal | |
mielony kardamon | ½ 10 | łyżeczki kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 300 144 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 350 1215 | kcal | |
olej słonecznikowy | 4 540 | łyżki kcal | |
soda oczyszczona | ½ 0 | kcal |
Przepis

2.
mleko półtłuste 1,5% 300 mililitrów • jajka kurze 3 KS • olej słonecznikowy 4 łyżki
Miękką dynię wkładamy do miksera, dodajemy zimne mleko i miksujemy. Potem dodajemy jajka, olej ...

3.
cukier trzcinowy 20 gramów • cynamon mielony ½ łyżeczki • mielony kardamon ½ łyżeczki
... cukier i przyprawy. Ponownie miksujemy.

4.
mąka chlebowa pszenna T750 350 G • soda oczyszczona ½ čl
Ciekłą masę przekładamy do głębokiego naczynia, dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i mieszamy gładkie, delikatne gęste ciasto.

5.
Rozgrzewamy gofrownicę i ciasto (około 80 g na jeden gofr), wlewamy i rozcieramy do formy.

6.
Gofrownicę zamykamy i 5 minut gofry pieczemy. Podajemy lekko pocukrowane.

Smacznego!