Dyniowe muffiny

Tak, i z dyni może być ciastko... i to jakie dobre.
przepis,fotoprzepis,dynia,rodzynki,mąka chlebowa pszenna T750,Muffiny
Muffiny
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 90 362 | gramów kcal | |
cukier waniliowy | 8 29 | gramów kcal | |
dynia | 600 240 | gramów kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 370 1284 | gramów kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 0 ?? | kcal | |
proszek do pieczenia | 8 6 | gramów kcal | |
rodzynki | 70 199 | gramów kcal |
Przepis
1. Dyniowe ciasto
dynia 600 gramów • rodzynki 70 gramów • cukier kryształ 90 gramów • cukier waniliowy 8 gramów
Do większej miski zetrzemy na grubo na tarce miąższ z dyni. Dodajemy rodzynki, jajka, cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszamy.

2. Dodajemy mąkę
mąka chlebowa pszenna T750 370 gramów • proszek do pieczenia 8 gramów
Do miski dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.

3.
Wszystko razem dokładnie wymieszamy.

4.
masło • mąka luksusowa pszenna T550
Dyniowym ciastem wypełniamy papierowe foremki włożone do otworów blachy na muffiny, albo do natłuszczonych, mąką posypanych otworków. Pieczemy 20 minut w 180 °C.

Smacznego!