swiatwemnie.pl

Dyniowe muffiny

    

Tak, i z dyni może być ciastko... i to jakie dobre.

Pichcił

Ilość porcji

5

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. Dyniowe ciasto

dynia 600 gramów  rodzynki 70 gramów  cukier kryształ 90 gramów  cukier waniliowy 8 gramów

Do większej miski zetrzemy na grubo na tarce miąższ z dyni. Dodajemy rodzynki, jajka, cukier i cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszamy.

Dyniowe ciasto

2. Dodajemy mąkę

mąka chlebowa pszenna T750 370 gramów  proszek do pieczenia 8 gramów

Do miski dodajemy mąkę i proszek do pieczenia.

Dodajemy mąkę

3. 

Wszystko razem dokładnie wymieszamy.

4. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Dyniowym ciastem wypełniamy papierowe foremki włożone do otworów blachy na muffiny, albo do natłuszczonych, mąką posypanych otworków. Pieczemy 20 minut w 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się