swiatwemnie.pl

Drobiowe diabelskie kawałki

     

Słone i pikantne drobiowe kawałki.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

Czosnek2ząbki
Olej rzepakowy50mililitrów
Orzechy nerkowca30gramów
Pikantny sos chili1łyżeczka
Skrobia kukurydziana½łyżki
Sos sojowy30mililitrów
Udka z kurczaka (górna część)8sztuk
Woda200mililitrów

1. 

udka z kurczaka (górna część) 8 sztuk  sos sojowy 30 ml  pikantny sos chili 1 łyżeczka

Udka z kurczaka myjemy i wkładamy na dwie godziny do marynaty do sojowego-chilli sosu.

2. 

czosnek 2 ząbki  olej rzepakowy 50 ml

Obrany, na kółeczka pokrojony czosnek smażymy na oleju.

3. 

woda 200 ml

Do czosnku wkładamy drobiowe kawałki skórą w dół i 10 minut smażymy. Ostrożnie przewracamy, abyśmy nie oderwali chrupiącą skórkę, podlewamy wodą i 20 minut dusimy na patelni pod przykryciem.

4. 

skrobia kukurydziana ½ łyżki  orzechy nerkowca 30 g

Do sosu dodajemy troszkę skrobi, mieszamy i gotowy drób posypujemy kawałkami orzeszków nerkowca.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się