swiatwemnie.pl

Drobiowe diabelskie kawałki

    

Słone i pikantne drobiowe kawałki.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

 

czosnek2ząbki
olej rzepakowy50mililitrów
orzechy nerkowca30gramów
pikantny sos chili1łyżeczka
skrobia kukurydziana½łyżki
sos sojowy30mililitrów
udka z kurczaka (górna część)8sztuk
woda200mililitrów

1. 

udka z kurczaka (górna część) 8 sztuk  sos sojowy 30 mililitrów  pikantny sos chili 1 łyżeczka

Udka z kurczaka myjemy i wkładamy na dwie godziny do marynaty do sojowego-chilli sosu.

2. 

czosnek 2 ząbki  olej rzepakowy 50 mililitrów

Obrany, na kółeczka pokrojony czosnek smażymy na oleju.

3. 

woda 200 mililitrów

Do czosnku wkładamy drobiowe kawałki skórą w dół i 10 minut smażymy. Ostrożnie przewracamy, abyśmy nie oderwali chrupiącą skórkę, podlewamy wodą i 20 minut dusimy na patelni pod przykryciem.

4. 

skrobia kukurydziana ½ łyżki  orzechy nerkowca 30 gramów

Do sosu dodajemy troszkę skrobi, mieszamy i gotowy drób posypujemy kawałkami orzeszków nerkowca.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się