Drobiowe diabelskie kawałki
Słone i pikantne drobiowe kawałki.
przepis,fotoprzepis,udka z kurczaka (górna część),Kurczak,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Kurczak
Składniki
Składniki
czosnek | 2 | ząbki | |
olej rzepakowy | 50 | mililitrów | |
orzechy nerkowca | 30 | gramów | |
pikantny sos chili | 1 | łyżeczka | |
skrobia kukurydziana | ½ | łyżki | |
sos sojowy | 30 | mililitrów | |
udka z kurczaka (górna część) | 8 | sztuk | |
woda | 200 | mililitrów |
Przepis
1.
udka z kurczaka (górna część) 8 sztuk • sos sojowy 30 mililitrów • pikantny sos chili 1 łyżeczka
Udka z kurczaka myjemy i wkładamy na dwie godziny do marynaty do sojowego-chilli sosu.

2.
czosnek 2 ząbki • olej rzepakowy 50 mililitrów
Obrany, na kółeczka pokrojony czosnek smażymy na oleju.

3.
woda 200 mililitrów
Do czosnku wkładamy drobiowe kawałki skórą w dół i 10 minut smażymy. Ostrożnie przewracamy, abyśmy nie oderwali chrupiącą skórkę, podlewamy wodą i 20 minut dusimy na patelni pod przykryciem.

4.
skrobia kukurydziana ½ łyżki • orzechy nerkowca 30 gramów
Do sosu dodajemy troszkę skrobi, mieszamy i gotowy drób posypujemy kawałkami orzeszków nerkowca.

Smacznego!