Czosnkowo imbirowe piersi z kurczaka

Według tego przepisu bez problemów przygotujecie sobie smaczne, średnio pikantne delikatne kotleciki.
przepis,fotoprzepis,czosnek,korzeń imbiru,mięso z kurczaka bez kości,Kurczak,Bezglutenowe
Kurczak
Pichcił
Ilość porcji
2
Masa porcji
276 g
Energia porcji
840 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
biały jogurt | 2 21 | łyżki kcal | |
czosnek | 2 11 | ząbki kcal | |
korzeń imbiru | 10 3 | gramów kcal | |
mięso z kurczaka bez kości | 300 360 | gramów kcal | |
mąka z ciecierzycy | 100 387 | gramów kcal | |
olej rzepakowy | 100 899 | mililitrów kcal | |
sól | 1 0 | szczypta kcal |
Przepis
1.
czosnek 2 ząbki • korzeń imbiru 10 gramów • sól 1 szczypta • biały jogurt 2 łyżki
Na marynatę mieszamy przeciśnięty czosnek, imbir, sól i jogurt.


3.
Kotlety smarujemy marynatą z obydwóch stron, przykrywamy folią i zostawiamy w chłodnym miejscu do zamarynowania przez przynajmniej 30 minut.



Smacznego!