swiatwemnie.pl

Czosnkowo imbirowe piersi z kurczaka

     

Według tego przepisu bez problemów przygotujecie sobie smaczne, średnio pikantne delikatne kotleciki.

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

Biały jogurt2łyżki
Czosnek2ząbki
Korzeń imbiru10gramów
Mięso z kurczaka bez kości300gramów
Mąka z ciecierzycy100gramów
Olej rzepakowy100mililitrów
Sól1szczypta

1. 

czosnek 2 ząbki  korzeń imbiru 10 g  sól 1 szczypta  biały jogurt 2 łyżki

Na marynatę mieszamy przeciśnięty czosnek, imbir, sól i jogurt.

2. 

mięso z kurczaka bez kości 300 g

Piersi z kurczaka delikatnie rozklepujemy.

3. 

Kotlety smarujemy marynatą z obydwóch stron, przykrywamy folią i zostawiamy w chłodnym miejscu do zamarynowania przez przynajmniej 30 minut.

4. 

mąka z ciecierzycy 100 g

Kotlety panierujemy w mące ...

5. 

olej rzepakowy 100 ml

... i smażymy z obydwóch stron na rozgrzanym oleju.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się