PRZEPISY

Marynowane mięso drobiowe z azjatycką mieszanką warzyw

Marynowane mięso drobiowe z azjatycką mieszanką warzyw

Smaczne mięso drobiowe w delikatnym śmietanowym sosie z azjatycką mieszanką warzyw.

przepis,fotoprzepis,mięso z kurczaka bez kości,warzywa (azjatycka mieszanka warzyw),Kurczak,Kuchnia chińska,Bezglutenowe

Kurczak

Kuchnia chińska

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

mielona czerwona papryka2łyżeczki
mięso z kurczaka bez kości600gramów
olej słonecznikowy3łyżki
oliwa20mililitrów
skrobia kukurydziana1łyżeczka
sos sojowy20mililitrów
sól-
słodka śmietana do gotowania200mililitrów
warzywa (azjatycka mieszanka warzyw)700gramów
woda200mililitrów

 

Przepis

1. Marynowanie mięsa

mięso z kurczaka bez kości 600 gramów  sos sojowy 20 mililitrów  oliwa 20 mililitrów  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Mięso z kurczaka wkładamy do marynaty, którą wyrabiamy poprzez zmieszanie oleju, sosu sojowego i mielonej czerwonej papryki. Mięso marynujemy kilka godzin, albo 1 - 2 dni.

2. 

olej słonecznikowy 3 łyżki

Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy do niej mięso i szybko z obydwóch stron smażymy.

3. 

woda 200 mililitrów

Do mięsa dodajemy wodę i pod pokrywką dusimy 30 minut.

4. Dodajemy azjatycką mieszankę warzyw

warzywa (azjatycka mieszanka warzyw) 700 gramów

Do mięsa dodajemy mrożone warzywa, mieszankę doprowadzamy do wrzenia i wszystko razem dusimy dalej pod pokrywką 10 minut.

5. Śmietanowa zasmażka

słodka śmietana do gotowania 200 mililitrów  skrobia kukurydziana 1 łyżeczka

W śmietanie mieszamy skrobię kukurydzianą. Dodajemy do mięsa z warzywami i doprowadzamy do wrzenia.

6. 

sól

Według smaku i potrzeby możemy danie dosolić.

7. Podajemy

Podajemy z gotowanymi ziemniakami albo z ryżem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się