PRZEPISY

Czekoladowe kółeczka z migdałami

Czekoladowe kółeczka z migdałami

Szybka czekoladowa przekąska.

przepis,fotoprzepis,czekolada 85%,masło czekoladowe,migdały płatki,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta  

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie400gramów
czekolada 85%50gramów
masło czekoladowe200gramów
migdały płatki-
mąka chlebowa pszenna T750-

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 400 gramów  mąka chlebowa pszenna T750  czekolada 85% 50 gramów  masło czekoladowe 200 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy. Czekoladę roztapiamy i mieszamy ją z czekoladowym masłem. Kremem smarujemy ciasto i rolujemy je.

2. 

Rolkę ciasta kroimy na szerokie kółeczka.

3. 

migdały płatki

Kółeczka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie ugniatamy. Posypujemy płatkami migdałów.

4. 

Pieczemy w 180°C około 15 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie