Czekoladowe kółeczka z migdałami

Szybka czekoladowa przekąska.
przepis,fotoprzepis,czekolada 85%,masło czekoladowe,migdały płatki,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta ›Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 400 1600 | gramów kcal | |
czekolada 85% | 50 300 | gramów kcal | |
masło czekoladowe | 200 1060 | gramów kcal | |
migdały płatki | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
ciasto francuskie 400 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 • czekolada 85% 50 gramów • masło czekoladowe 200 gramów
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy. Czekoladę roztapiamy i mieszamy ją z czekoladowym masłem. Kremem smarujemy ciasto i rolujemy je.

2.
Rolkę ciasta kroimy na szerokie kółeczka.

3.
Kółeczka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie ugniatamy. Posypujemy płatkami migdałów.

4.
Pieczemy w 180°C około 15 minut.

Smacznego!