Czekoladowe kółeczka z migdałami
Szybka czekoladowa przekąska.
przepis,fotoprzepis,czekolada 85%,masło czekoladowe,migdały płatki,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta ›
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 400 | gramów | |
czekolada 85% | 50 | gramów | |
masło czekoladowe | 200 | gramów | |
migdały płatki | - | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | - |
Przepis
1.
ciasto francuskie 400 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 • czekolada 85% 50 gramów • masło czekoladowe 200 gramów
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy. Czekoladę roztapiamy i mieszamy ją z czekoladowym masłem. Kremem smarujemy ciasto i rolujemy je.
2.
Rolkę ciasta kroimy na szerokie kółeczka.
3.
Kółeczka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie ugniatamy. Posypujemy płatkami migdałów.
4.
Pieczemy w 180°C około 15 minut.
Smacznego!