Czekoladowe kółeczka z migdałami
![Czekoladowe kółeczka z migdałami](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001241/img_pl_4x3/czekoladowe-koleczka-z-migdalami_00180.jpg)
Szybka czekoladowa przekąska.
przepis,fotoprzepis,czekolada 85%,masło czekoladowe,migdały płatki,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 400 | gramów | |
czekolada 85% | 50 | gramów | |
masło czekoladowe | 200 | gramów | |
migdały płatki | - | ||
mąka chlebowa pszenna T750 | - |
Przepis
1.
ciasto francuskie 400 gramów • mąka chlebowa pszenna T750 • czekolada 85% 50 gramów • masło czekoladowe 200 gramów
Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy. Czekoladę roztapiamy i mieszamy ją z czekoladowym masłem. Kremem smarujemy ciasto i rolujemy je.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001241/small/IMG_0735.jpg)
2.
Rolkę ciasta kroimy na szerokie kółeczka.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001241/small/IMG_0737.jpg)
3.
Kółeczka układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie ugniatamy. Posypujemy płatkami migdałów.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001241/small/IMG_0740.jpg)
4.
Pieczemy w 180°C około 15 minut.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001241/small/IMG_0742.jpg)
Smacznego!