PRZEPISY

Kokosanki w czekoladzie

Kokosanki w czekoladzie

Ulubione kokosowe ciasteczka maczane w czekoladzie.

przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,czekolada do gotowania,Wyroby cukiernicze,Ciasteczka,Bezglutenowe,Boże Narodzenie

Wyroby cukiernicze

Pichcił

Ilość porcji

40

Czas przygotowania

1 h. 10 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka4sztuki
cukier puder200gramów
czekolada do gotowania75gramów
wiórki kokosowe200gramów
śmietana do ubijania (30-33%)50mililitrów

 

Przepis

1. 

białko jajka 4 sztuki

Z białek ubijamy gęstą pianę.

2. 

cukier puder 200 gramów  wiórki kokosowe 200 gramów

Dodajemy cukier a potem kokos.

3. 

Wytworzy nam się zwarta, gęściejsza masa. Wkładamy ją do rękawa cukierniczego...

4. 

...i wyciskamy kupeczki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 150 °C.

6. 

śmietana do ubijania (30-33%) 50 mililitrów  czekolada do gotowania 75 gramów

W podgrzanej śmietanie roztapiamy i mieszamy czekoladę.

7. 

Dolną część kokosanek maczamy w czekoladzie...

8. 

...i układamy na kratce.

9. 

Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie