Kokosanki w czekoladzie

Ulubione kokosowe ciasteczka maczane w czekoladzie.
przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,czekolada do gotowania,Wyroby cukiernicze,Ciasteczka,Boże Narodzenie,Bezglutenowe
Wyroby cukiernicze
Pichcił
Ilość porcji
40
Masa porcji
17 g
Energia porcji
70 kcal
Czas przygotowania
1 h. 10 min.
Trudność
średnia
Kategorie
Wyroby cukiernicze › Ciasteczka › Boże Narodzenie › Bezglutenowe › Bożonarodzeniowe pieczywo › Bożonarodzeniowe ciasteczka ›Składniki
Składniki
białko jajka | 4 68 | sztuki kcal | |
cukier puder | 200 776 | gramów kcal | |
czekolada do gotowania | 75 376 | gramów kcal | |
wiórki kokosowe | 200 1386 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 50 156 | mililitrów kcal |
Przepis


3.
Wytworzy nam się zwarta, gęściejsza masa. Wkładamy ją do rękawa cukierniczego...

4.
...i wyciskamy kupeczki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

5.
Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 150 °C.

6.
śmietana do ubijania (30-33%) 50 mililitrów • czekolada do gotowania 75 gramów
W podgrzanej śmietanie roztapiamy i mieszamy czekoladę.

7.
Dolną część kokosanek maczamy w czekoladzie...

8.
...i układamy na kratce.

9.
Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.

Smacznego!