PRZEPISY

Migdałowe pierniczki

Migdałowe pierniczki

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Oryginalne pierniczki o zapachu świąt.

przepis,fotoprzepis,migdały,migdały,masło,przyprawa do piernika,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

60

Masa porcji

15 g

Energia porcji

61 kcal

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

cukier puder

70

272

gramów

kcal

jajka kurze

2

176

sztuki

kcal

masło

70

514

gramów

kcal

migdały

200

1158

gramów

kcal

miód

120

394

gramów

kcal

mąka chlebowa pszenna T750

300

1041

gramów

kcal

przyprawa do piernika

12

38

gramów

kcal

rum

1

36

łyżka

kcal

soda oczyszczona

½

0

łyżeczki

kcal

 

Przepis

1. 

migdały 120 gramów

Migdały mielimy razem ze skorupką.

Migdały mielimy razem ze skorupką....

2. 

migdały 80 gramów

Migdały krótko gotujemy, wodę odcedzamy, migdały obieramy i przekrawamy wzdłuż na połowę.

Migdały krótko gotujemy, wodę odcedzamy,...

3. 

miód 120 gramów  masło 70 gramów

W wodnej kąpieli roztapiamy masło i miód.

W wodnej kąpieli roztapiamy masło i miód....

4. 

mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów  cukier puder 70 gramów  przyprawa do piernika 12 gramów  soda oczyszczona ½ łyżeczki

W misce mieszamy zmielone migdały, mąkę, cukier, przyprawę do pierników i sodę oczyszczoną.

W misce mieszamy zmielone migdały, mąkę,...

5. 

jajka kurze 1 sztuka  rum 1 łyżka

W roztopionym maśle z miodem mieszamy jajko i rum.

W roztopionym maśle z miodem mieszamy jajko i...

6. 

Ciekłą masę dolewamy do sypkiej i mieszamy łychą.

Ciekłą masę dolewamy do sypkiej i mieszamy...

7. 

Ciasto przekładamy na stolnicę, wyrabiamy ręką, zapakowujemy w folię spożywczą i wkładamy na 12 godzin do lodówki.

Ciasto przekładamy na stolnicę, wyrabiamy...

8. 

Odleżane ciasto ugniatamy i rozwałkowujemy na grubość około 3-4 mm. Wykrawamy różne kształty.

Odleżane ciasto ugniatamy i rozwałkowujemy na...

9. 

jajka kurze 1 sztuka

Wkrojone kształty przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Wkrojone kształty przekładamy na blachę...

10. 

Pierniczki ozdabiamy przygotowanymi migdałami.

Pierniczki ozdabiamy przygotowanymi migdałami....

11. 

Pieczemy 8 minut-y w temperaturze 180 °C.

Pieczemy 8 minut-y w temperaturze 180 °C....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się