PRZEPISY

Chrupiący chleb z białek

Chrupiący chleb z białek

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Przepis na kruche chrupiące sucharki z domowego chlebka z białek z orzechami.

przepis,fotoprzepis,białko jajka,cukier puder,orzechy włoskie,słodkie migdały,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

białko jajka

5

85

sztuk

kcal

cukier puder

150

582

gramów

kcal

masło

10

74

gramów

kcal

mąka luksusowa pszenna T550

160

570

gramów

kcal

orzechy włoskie

50

337

gramów

kcal

proszek do pieczenia

10

8

gramów

kcal

sól

0

??

kcal

słodkie migdały

50

290

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

białko jajka 5 sztuk  cukier puder 150 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów  proszek do pieczenia 10 gramów  sól

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski i razem ubijamy na gładki krem.

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej...

2. 

masło 10 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 10 gramów

Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy mąką.

Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy...

3. 

orzechy włoskie 50 gramów  słodkie migdały 50 gramów

Do ciasta dodajemy orzechy i wylewamy je równomiernie do przygotowanej formy.

Do ciasta dodajemy orzechy i wylewamy je...

4. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 170 °C.

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 170 °C....

5. 

Po upieczeniu jeszcze ciepły chleb wyciągamy z formy i odstawiamy do wystudzenia.

Po upieczeniu jeszcze ciepły chleb wyciągamy z...

6. 

Chleb kroimy na 1 - 2 mm grubości kromki. Im cieńsze tym lepsze.

Chleb kroimy na 1 - 2 mm grubości kromki. Im...

7. 

Kromki chlebka dosuszamy w piekarniku na 100°C około 25 minut.

Kromki chlebka dosuszamy w piekarniku na 100°C...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się