PRZEPISY

Chrupiący chleb z białek

Chrupiący chleb z białek

Przepis na kruche chrupiące sucharki z domowego chlebka z białek z orzechami.

przepis,fotoprzepis,białko jajka,cukier puder,orzechy włoskie,słodkie migdały,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka5sztuk
cukier puder150gramów
masło10gramów
mąka luksusowa pszenna T550160gramów
orzechy włoskie50gramów
proszek do pieczenia10gramów
sól-
słodkie migdały50gramów

 

Przepis

1. 

białko jajka 5 sztuk  cukier puder 150 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów  proszek do pieczenia 10 gramów  sól

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski i razem ubijamy na gładki krem.

2. 

masło 10 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 10 gramów

Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy mąką.

3. 

orzechy włoskie 50 gramów  słodkie migdały 50 gramów

Do ciasta dodajemy orzechy i wylewamy je równomiernie do przygotowanej formy.

4. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 170 °C.

5. 

Po upieczeniu jeszcze ciepły chleb wyciągamy z formy i odstawiamy do wystudzenia.

6. 

Chleb kroimy na 1 - 2 mm grubości kromki. Im cieńsze tym lepsze.

7. 

Kromki chlebka dosuszamy w piekarniku na 100°C około 25 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie