swiatwemnie.pl

Chrupiący chleb z białek

Przepis na kruche chrupiące sucharki z domowego chlebka z białek z orzechami.

 

Czas przygotowania: 1 h. 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

białko jajka 5 sztuk  cukier puder 150 g  mąka luksusowa pszenna T550 150 g  proszek do pieczenia 10 g  sól

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski i razem ubijamy na gładki krem.

2. 

masło 10 g  mąka luksusowa pszenna T550 10 g

Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy mąką.

3. 

orzechy włoskie 50 g  słodkie migdały 50 g

Do ciasta dodajemy orzechy i wylewamy je równomiernie do przygotowanej formy.

4. 

Pieczemy 30 minut-y w temperaturze 170 °C.

5. 

Po upieczeniu jeszcze ciepły chleb wyciągamy z formy i odstawiamy do wystudzenia.

6. 

Chleb kroimy na 1 - 2 mm grubości kromki. Im cieńsze tym lepsze.

7. 

Kromki chlebka dosuszamy w piekarniku na 100°C około 25 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się