Bezy z białek

Delikatnie karmelowe bezy z gotowanej piany z białek.
przepis,fotoprzepis,cukier kryształ,białko jajka,Ciasteczka,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Ciasteczka
Przepis
1.
cukier kryształ 175 gramów • woda 50 mililitrów
Cukier rozgotowujemy 15 minut w wodzie na klejący się syrop.

2.
białko jajka 3 sztuki
Białka ubijamy na gęstą pianę, wlewamy do niej gorący syrop i dalej, w wodnej kąpieli (na parze) ubijamy je (około 15 minut)...

3.
...dopóki piana z białek nie stężeje i zeszkli się.

4.
Masą napełniamy rękaw cukierniczy...

5.
...i na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy małe bezy.

6.
Pieczemy - suszymy w rozgrzanym piekarniku na najniższym stopniu około godzinę.

Smacznego!