PRZEPISY

Bezy z białek

Bezy z białek

Delikatnie karmelowe bezy z gotowanej piany z białek.

przepis,fotoprzepis,cukier kryształ,białko jajka,Ciasteczka,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka3sztuki
cukier kryształ175gramów
woda50mililitrów

 

Przepis

1. 

cukier kryształ 175 gramów  woda 50 mililitrów

Cukier rozgotowujemy 15 minut w wodzie na klejący się syrop.

2. 

białko jajka 3 sztuki

Białka ubijamy na gęstą pianę, wlewamy do niej gorący syrop i dalej, w wodnej kąpieli (na parze) ubijamy je (około 15 minut)...

3. 

...dopóki piana z białek nie stężeje i zeszkli się.

4. 

Masą napełniamy rękaw cukierniczy...

5. 

...i na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskamy małe bezy.

6. 

Pieczemy - suszymy w rozgrzanym piekarniku na najniższym stopniu około godzinę.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się