PRZEPISY

Orzechowe sztangielki

Orzechowe sztangielki

Ulubiony bożonarodzeniowy smakołyk dla małych i dużych.

przepis,fotoprzepis,mielone orzechy włoskie,cukier puder,cukier puder,białko jajka,Ciasteczka,Boże Narodzenie,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

białko jajka2sztuki
cukier puder460gramów
jajka kurze1sztuka
mielone orzechy włoskie210gramów
skórka z cytryny-

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

mielone orzechy włoskie 210 gramów  cukier puder 210 gramów  skórka z cytryny  jajka kurze 1 sztuka

Mieszamy składniki i wyrabiamy ciasto.

2. 

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej cukrem desce.

3. Przygotowanie polewy

białko jajka 2 sztuki  cukier puder 250 gramów

Z białek ubijamy pianę, dodajemy cukier i mieszamy. Polewę rozsmarowujemy po cieście i czekamy aż zaschnie.

4. 

Kroimy na sztangielki, nożem namoczonym w wodzie, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, albo posmarowaną masłem. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 160°C. Po całkowitym ostygnięciu na blasze układamy w pudełeczku, do którego wkładamy kawałek jabłka, aby sztangielki delikatnie zmiękły.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie