Zdrowa sałatka (raita), w indyjskim menu podawana do pikantnych dań aby pobrać ciepło z przypraw. Jest również doskonałym pomysłem na zdrową kolację, lub jako dodatek do mięsa, także poza orientalną kuchnią.
Codziennie rano możecie prosto i zdrowo jeść śniadanie. Oferujemy wam przepis na przygotowanie owsianki z płatków owsianych. Do owsianki możecie sobie dodać według smaku owoce, orzeszki...a w zimowych miesiącach doskonały jest też miód.
Tradycyjna japońska zupa, której podstawowymi składnikami są "miso" pasta i wywar "dashi". Najpopularniejsza jest wersja z dodatkiem tofu i suszonych wodorostów, ale użyć można również grzyby, wiosenną cebulkę, warzywa albo jajka.
Słodkie ciasto, pełne błonnika, będzie smakować zwłaszcza dzieciom. Dorośli, a zwłaszcza mężczyźni, też go bardzo lubią :) Podajemy z wiśniowym, albo innym ulubionym kompotem.
Delikatna ćwikłowa sałatka z jogurtem i melisą, która da sałatce uspokajający smak :) Sałatka jest dobra jako dodatek do pikantnych dań, albo tylko tak, jako główne danie na kolację.
Przepis na zapieczone bataty z ziołami, olejem i startym serem. Doskonały dodatek, którego przygotowanie nie zmęczy a zapach rozniesie się po całej kuchni.