Cukiniowo - serowe placki

W ten sposób można przygotować pyszne placki z cukinii z dodatkiem startego sera.
przepis,fotoprzepis,cukinia,ser Gouda,Dania wegetariańskie
Dania wegetariańskie
Pichcił
Ilość porcji
24
Masa porcji
52 g
Energia porcji
99 kcal
Czas przygotowania
50 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
bułka tarta | 4 224 | łyżki kcal | |
cukinia | 700 126 | gramów kcal | |
czarny pieprz mielony | ½ 9 | łyżeczki kcal | |
czosnek | 1 6 | ząbek kcal | |
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
kasza manna | 4 217 | łyżki kcal | |
olej do smażenia | 100 899 | mililitrów kcal | |
ser Gouda | 200 712 | gramów kcal | |
sól | 1 0 | łyżeczka kcal |
Przepis

2.
ser Gouda 200 gramów • czosnek 1 ząbek
Stopniowo dodajemy na drobno starty ser i rozgnieciony ząbek czosnku.

3.
jajka kurze 2 sztuki • bułka tarta 4 łyżki • kasza manna 4 łyżki • czarny pieprz mielony ½ łyżeczki • sól 1 łyżeczka
Dodajemy wymienione składniki.

4.
Przygotowane ciasto na placki odkładamy na 15 minut i od czasu do czasu je mieszamy.

5.
olej do smażenia 100 mililitrów
Na patelni z rozgrzanym olejem formujemy placuszki z przygotowanego ciasta i smażymy je z jednej strony ...

6.
... i z drugiej strony. Po wyciągnięciu odsysamy zbyteczny olej z placków papierowym ręczniczkiem.

Smacznego!