PRZEPISY
Wołowy gulasz na azjatycki sposób. Doskonały pomysł na chatę, jeśli was już nudzi klasyczny kociołkowy gulasz. Curry pochodzi z Indii, ale już go bardzo polubili w Japonii, Tajlandii ale i w zachodnim świecie.
Wyśmienita rolada z kurczaka wypełniona mięsnym farszem. Podajemy na ciepło z ziemniaczanym puree lub na zimno z pieczywem.
Gęsta farmerska zupa z soczewicy, kaszy, kapusty i wędzonego mięsa.
Podajemy ciepły z zasmażką ze szpinaku i gotowanymi ziemniakami. Smaczny jest też na zimno, jako słona przekąska.
Pełny garnek doskonałej zupy na świąteczny czy sylwestrowy stół. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, ugotować sobie ten rarytas kiedykolwiek podczas całego roku.
Nie smakuje waszym członkom rodziny cukinia? Spróbujcie im ją zaserwować jako łódeczki z ziemniaczanymi żaglami na "falach" sałaty lodowej a zobaczycie, że tylko się po niej będzie unosił "kurz".
Smaczny obiad z mielonego wieprzowego mięsa, szynki i sera. Podajemy z gotowanymi ziemniakami i ulubionym sosem.
Doskonałe i soczyste faszerowane liście kapusty włoskiej.
Lekki niskotłuszczowy obiad lub kolacja.
Kolorowa mięsna rolada nadająca się na uroczyste okazje.
Soczysty obiad z jednego garnka.
Doskonałe faszerowane liście kapusty (gołąbki) które zdecydowanie polubicie a ich trochę pracochłonne przygotowanie wszyscy konsumujący na pewno docenią. Podajemy ze świeżym chlebem.
Ulubiony przepis na klasyczną faszerowaną paprykę ugotowaną-upieczoną w piekarniku.
Klasyczna faszerowana papryka.
Mięso, farsz, dodatki - wszystko na raz upieczone. Pojedyncze porcje serwujemy bardzo prosto - w folii w której je upiekliśmy.
Rolada faszerowana jajkiem i groszkiem. Jako farsz do rolady można użyć innych warzyw, ewentualnie wędliny. Podajemy ciepłe z gęstymi dodatkami, lub z puree ziemniaczanym. Zimne z chlebem i ogórkiem kiszonym.

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się