swiatwemnie.pl

Bulion warzywny w przepisach

 
Ossobuco - duszony udziec cielęcy

Włoska specjalność z Milana - cielęcy udziec z kością szpikową duszony z warzywami i wywarem.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

2 h.

Trudność

średnia

Udka z kaczki z orzechowym farszem

Przysmak z kaczych udek.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

1 h. 50 min.

Trudność

średnia

Pasterskie ciasto

Tradycyjny angielski przepis na przygotowanie "Shepherd´s Pie", czyli pasterskiego ciasta. To słone mięsne ciasto przygotowuje się z mielonego jagnięcego mięsa. My użyliśmy dostępniejszy wariant i daliśmy mielone wieprzowe mięso, nie ujmując mu na smaku.

Pichcił

Jurgason

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

wysoka

Zupa z bobu z boczkiem

Syta zupa z mało znanego zdrowego warzywa strączkowego.W przeszłości to warzywo często występowało w jadłospisach naszych przodków.Dzisiaj ma wiele odmian i z chęcią je gotują w krajach niemieckojęzycznych, gdzie nazywają je "Dicke bohnen"-"Gruba fasola".

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Risotto z kurkami

Przepis na przygotowanie łagodnego kremowego włoskiego risotta ze świeżymi kurkami.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Zupa warzywna z wykorzystaniem wywaru z parowaru

Doskonała warzywna zupa z wywaru, który wytworzy nam się w pojemniku parowaru.

Pichcił

Dada

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Szparagowe risotto

Według tego oto przepisu przygotujecie sobie doskonałe kremowe risotto z zielonej szparagi.

Pichcił

Michal

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 
 

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się