PRZEPISY

Naleśniki Admirał

Naleśniki Admirał

Wyśmienity naleśnikowy tort dla klasyków łasuchowania.

przepis,fotoprzepis,mleko półtłuste 1,5%,mielone orzechy włoskie,czekolada,Naleśniki

Naleśniki

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Naleśniki  

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ9łyżek
czekolada60gramów
kakao proszek3łyżki
masło2łyżeczki
masło30gramów
mielone orzechy włoskie9łyżek
mleko półtłuste 1,5%700mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750300gramów
proszek do pieczenia1łyżeczka
sól-

 

Przepis

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 300 gramów  mleko półtłuste 1,5% 700 mililitrów  sól  proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Z mąki, mleka, szczypty soli i proszku do pieczenia mieszamy gładkie ciasto naleśnikowe.

Z mąki, mleka, szczypty soli i proszku do...

2. 

cukier kryształ 9 łyżek  mielone orzechy włoskie 9 łyżek  kakao proszek 3 łyżki

Przygotowujemy cukier, posiekane albo mielone orzechy oraz kakao. Okrągłą formę tortową wykładamy papierem do pieczenia.

Przygotowujemy cukier, posiekane albo mielone...

3. 

masło 1 łyżeczka

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kawałek masła i zaraz po jego roztopieniu nalewamy ciasto naleśnikowe. Masło nie może się przypalić. Naleśnik pieczemy tylko z jednej strony.

Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kawałek masła i...

4. 

Usmażony naleśnik nieusmażoną stroną do góry wkładamy do formy. Od razu zaczynamy smażyć drugi naleśnik. Gdy drugi naleśnik się smaży, posypujemy ten pierwszy łyżką cukru, łyżką orzechów i odrobiną kakaa.

Usmażony naleśnik nieusmażoną stroną do góry...

5. 

Drugi naleśnik kładziemy na ten pierwszy, tak samo nie upieczoną stroną do góry. Cały postęp z posypywaniem i dokładaniem kolejnych naleśników powtarzamy do końca. Naleśników ma być 10 sztuk, przy czym na ostatni naleśnik wykorzystamy większą ilość ciasta - około 70 ml.

Drugi naleśnik kładziemy na ten pierwszy, tak...

6. 

Ostatni naleśnik obracamy upieczoną stroną do góry i już go niczym nie posypujemy.

Ostatni naleśnik obracamy upieczoną stroną do...

7. 

masło 30 gramów

Wierzch naleśnikowego tortu polewamy roztopionym masłem i przykryty wkładamy do rozgrzanego na najwyższy stopień piekarnika i zapiekamy przez 15 - 20 minut.

Wierzch naleśnikowego tortu polewamy roztopionym...

8. 

czekolada 60 gramów  masło 1 łyżeczka

Gdy tort częściowo wystygnie polewamy go roztopioną czekoladą z odrobiną masła.

Gdy tort częściowo wystygnie polewamy go...

9. 

Tort możemy podawać pokrojony na kawałki ciepły lub zimny.

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się