swiatwemnie.pl

Zapiekana cukinia z parmezanem

    

Prosty przepis na przygotowanie zapiekanki z cukinii z parmezanem.

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

 

 

cukinia500gramów
czosnek1ząbek
jajka kurze3sztuki
mleko półtłuste 1,5%1decylitr
mąka luksusowa pszenna T5501łyżka
oliwa1łyżka
pieprz biały mielony¼łyżeczki
ser Parmezan60gramów
sól½łyżeczki

1. 

cukinia 500 gramów  sól ½ łyżeczki

Cukinię trzemy na drobno, lekko solimy, mieszamy i na około 20 minut odstawiamy by ściekło jak najwięcej wody.

2. 

ser Parmezan 60 gramów

Set też trzemy na drobno i dodajemy do cukinii.

3. 

jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 1 decylitr  czosnek 1 ząbek  pieprz biały mielony ¼ łyżeczki

Dodajemy jajka z mlekiem, przeciśniętym czosnkiem i pieprzem.

4. 

oliwa 1 łyżka  mąka luksusowa pszenna T550 1 łyżka

Formę do zapiekania natłuszczamy i posypujemy mąką.

5. 

Masę wylewamy do formy.

6. 

Pieczemy 45 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się