Makaron z cukinią na cebuli

Lekka kolacja nie tylko dla wegetarian. Podajemy na słono ze świeżym szczypiorkiem. Danie można również konsumować na słodko, ponieważ od ilości cebuli już od początku jest delikatnie słodkawe. Wystarczy dodać troszkę cukru i cynamonu.
przepis,fotoprzepis,cebula,cukinia,makaron - Penne Rigate,Dania wegetariańskie,Bezlaktozowe
Dania wegetariańskie
Pichcił
Ilość porcji
6
Masa porcji
341 g
Energia porcji
359 kcal
Czas przygotowania
20 min.
Trudność
średnia
Składniki
Składniki
cebula | 400 176 | gramów kcal | |
cukinia | 1.2 216 | kilograma kcal | |
makaron - Penne Rigate | 400 1452 | gramów kcal | |
oliwa | 20 176 | mililitrów kcal | |
oliwa | 1 132 | łyżka kcal | |
sól | ¾ 0 | łyżeczki kcal |
Przepis
1.
cebula 400 gramów • oliwa 20 mililitrów
Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na złoty kolor na oleju (około 8 minut).


3.
makaron - Penne Rigate 400 gramów • oliwa 1 łyżka • sól ½ łyżeczki
Makaron gotujemy w lekko słonej wodzie, odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą i mieszamy z olejem.

4.
sól ¼ łyżeczki
Do cebuli dodajemy cukinię, mieszamy, dodajemy troszkę soli i dusimy 10 minut pod pokrywką.

5.
Warzywa mieszamy z makaronem i możemy podawać.

6. Na słodko
...

Smacznego!