swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka faszerowane serową jajecznicą

 

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Bazylia2łyżeczki
Jajka kurze3sztuki
Masło40gramów
Nać pietruszki1łyżka
Oliwa2łyżki
Oregano1łyżeczka
Piersi z kurczaka500gramów
Ser ementaler120gramów
Ser parmezan1łyżka
Sólg

1. 

piersi z kurczaka 500 g  sól

Piersi z kurczaka wyklepujemy i solimy.

2. 

masło 40 g  ser Ementaler 120 g

Na patelni roztapiamy masło, dodajemy na grubo starty ementaler. Wszystko razem podgrzewamy i mieszamy.

3. 

jajka kurze 3 sztuki

Dodajemy roztrzepane jajka i na małym ogniu robimy jajecznicę.

4. 

nać pietruszki 1 łyżka  ser Parmezan 1 łyżka

Jajecznicę posypujemy natką pietruszki i tartym parmezanem.

5. 

bazylia 2 łyżeczki  oregano 1 łyżeczka

Jajecznicą faszerujemy wyklepane piersi z kurczaka. Przekładamy i łączymy wykałaczką. Wierzch doprawiamy oregano i bazylią.

6. 

oliwa 2 łyżki

Wytworzone kieszonki szybko smażymy na odrobinie oleju na patelni z jednej i drugiej strony, żeby mięso naciągnęło.

7. 

Kieszonki wyciągamy z patelni, wkładamy do brytfanny, zalewamy wywarem z patelni i odkryte pieczemy w piekarniku na 200° C około 15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się