PRZEPISY

Twarogowo-karmelowe ciasto

Twarogowo-karmelowe ciasto

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Delikatne ciasto pełne twarogu.

przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,budyń karmelowy - proszek,mleko skondensowane słodzone karmelowe,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

24

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

białko jajka

5

85

sztuk

kcal

bita śmietana

0

??

kcal

budyń karmelowy - proszek

60

213

gramów

kcal

ciasto francuskie

500

2000

gramów

kcal

cukier kryształ

60

242

gramów

kcal

cukier puder

60

233

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

500

240

mililitrów

kcal

mleko skondensowane słodzone karmelowe

150

503

gramów

kcal

twaróg mielony

750

893

gramów

kcal

żółtko jajka

5

285

sztuk

kcal

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy tak, aby po włożeniu do blachy (42x32cm) pokryło całe jej brzegi. Resztki ciasta w górnych rogach blachy odcinamy.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy tak, aby po...

2. 

twaróg mielony 750 gramów  żółtko jajka 5 sztuk  cukier kryształ 60 gramów  mleko półtłuste 1,5% 500 mililitrów  budyń karmelowy - proszek 60 gramów  mleko skondensowane słodzone karmelowe 150 gramów

Twaróg ubijamy z żółtkami, cukrem, mlekiem, budyniem i mlekiem skondensowanym na gładko.

Twaróg ubijamy z żółtkami, cukrem, mlekiem,...

3. 

Płynną masę wylewamy na ciasto.

Płynną masę wylewamy na ciasto....

4. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180°C 25-30 minut. Upieczone ciasto wyciągamy z piekarnika.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180°C 25-30...

5. 

białko jajka 5 sztuk  cukier puder 60 gramów

Z białek i cukru ubijamy gęstą pianę.

Z białek i cukru ubijamy gęstą pianę....

6. 

Pianę smarujemy na stężone twarogowe nadzienie.

Pianę smarujemy na stężone twarogowe nadzienie....

7. 

Ponownie wkładamy do gorącego piekarnika i pianę 5-8 minut zapiekamy. Ciasto dobrze wystudzamy, potem wkładamy je na 2 godziny do lodówki.

Ponownie wkładamy do gorącego piekarnika i...

8. 

bita śmietana

Przed podawaniem odkrawamy końce z małą ilością nadzienia (te dajemy domownikom do "skosztowania"). Resztę kroimy na kawałki, ozdabiamy bitą śmietaną i według smaku owocami.

Przed podawaniem odkrawamy końce z małą...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się