PRZEPISY

Twarogowa kremówka

Twarogowa kremówka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Szybkie proste ciasto.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,twaróg mielony,żółtko jajka,białko jajka,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

białko jajka5sztuk
budyń waniliowy w proszku40gramów
ciasto francuskie300gramów
cukier puder120
cukier puder180gramów
cukier waniliowy20gramów
mleko tłuste 3,5%½litra
twaróg mielony500gramów
żółtko jajka5sztuk

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 300 gramów

Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wykładamy je na blachę tak, by przykryło boczne brzegi.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wykładamy je...

2. 

twaróg mielony 500 gramów  mleko tłuste 3,5% ½ litra  cukier waniliowy 20 gramów  budyń waniliowy w proszku 40 gramów  cukier puder 120  żółtko jajka 5 sztuk

Twaróg mieszamy z mlekiem, cukrem waniliowym, budyniem, cukrem pudrem i żółtkami na płynną masę.

Twaróg mieszamy z mlekiem, cukrem waniliowym,...

3. 

Masę wylewamy na ciasto i w rozgrzanym piekarniku na 180°C 25 - 30 minut pieczemy. Za ten czas płynna masa stężeje.

Masę wylewamy na ciasto i w rozgrzanym piekarniku...

4. 

białko jajka 5 sztuk  cukier puder 180 gramów

Białka ubijamy na gęstą pianę i dodajemy do nich cukier.

Białka ubijamy na gęstą pianę i dodajemy do...

5. 

Cukrową pianę wylewamy na upieczone ciasto i równomiernie rozsmarowujemy.

Cukrową pianę wylewamy na upieczone ciasto i...

6. 

Ciasto wkładamy ponownie do piekarnika i 5 - 10 minut dopiekamy. Piana z białek musi delikatnie zbrązowieć. Wystudzone ciasto kroimy na większe kwadraty. Podczas krojenia dobrze jest moczyć nóż w zimnej wodzie przy każdym nacięciu, nie będzie się lepić. Ciasto jest smaczniejsze gdy przed podawaniem włożymy je na 2 godziny do lodówki.

Ciasto wkładamy ponownie do piekarnika i 5 - 10...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się