Twarogowo-morelowe ciasto
Kremowe ciasto z budyniowo-maślano-twarogowo-śmietanowego kremu ze smacznymi, świeżymi, słodkimi morelami.
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,śmietana do ubijania (30-33%),morele,powidło morelowe,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
Biszkoptowe kakaowe ciasto przepis | - | ||
budyń waniliowy w proszku | 74 | gramów | |
cukier kryształ | 140 | gramów | |
masło | 160 | gramów | |
mleko tłuste 3,5% | 600 | mililitrów | |
morele | 1 | kilogram | |
posypka czekoladowa | - | ||
powidło morelowe | - | ||
twaróg mielony | 500 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 250 | mililitrów |
Przepis
2.
mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów • cukier kryształ 140 gramów • budyń waniliowy w proszku 74 gramów
W mleku mieszamy cukier i budyń w proszku. Często mieszając gotujemy gęsty budyń. Ostudzamy, ale nie zupełnie na zimno, ...
5.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów
... i ubijamy razem na gęsto z ubitą śmietaną do ubijania.
6.
morele 1 kilogram
Na ciasto używamy miękkie, dobrze dojrzałe morele. Pozbawiamy ich pestek i kroimy na ósemki.
9.
Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce i kroimy na porcje według smaku.
Smacznego!