Twarogowo-morelowe ciasto

Kremowe ciasto z budyniowo-maślano-twarogowo-śmietanowego kremu ze smacznymi, świeżymi, słodkimi morelami.
przepis,fotoprzepis,twaróg mielony,śmietana do ubijania (30-33%),morele,powidło morelowe,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
| Biszkoptowe kakaowe ciasto przepis | 0 ?? | kcal | |
| budyń waniliowy w proszku | 74 263 | gramów kcal | |
| cukier kryształ | 140 563 | gramów kcal | |
| masło | 160 1175 | gramów kcal | |
| mleko tłuste 3,5% | 600 384 | mililitrów kcal | |
| morele | 1 570 | kilogram kcal | |
| posypka czekoladowa | 0 ?? | kcal | |
| powidło morelowe | 0 ?? | kcal | |
| twaróg mielony | 500 595 | gramów kcal | |
| śmietana do ubijania (30-33%) | 250 778 | mililitrów kcal |
Przepis
2.
mleko tłuste 3,5% 600 mililitrów • cukier kryształ 140 gramów • budyń waniliowy w proszku 74 gramów
W mleku mieszamy cukier i budyń w proszku. Często mieszając gotujemy gęsty budyń. Ostudzamy, ale nie zupełnie na zimno, ...



5.
śmietana do ubijania (30-33%) 250 mililitrów
... i ubijamy razem na gęsto z ubitą śmietaną do ubijania.

6.
morele 1 kilogram
Na ciasto używamy miękkie, dobrze dojrzałe morele. Pozbawiamy ich pestek i kroimy na ósemki.



9.
Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce i kroimy na porcje według smaku.

Smacznego!
























