swiatwemnie.pl

Twarogowo-morelowe ciasto

     

Kremowe ciasto z budyniowo-maślano-twarogowo-śmietanowego kremu ze smacznymi, świeżymi, słodkimi morelami.

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

2. 

mleko tłuste 3,5% 600 ml  cukier kryształ 140 g  budyń waniliowy w proszku 74 g

W mleku mieszamy cukier i budyń w proszku. Często mieszając gotujemy gęsty budyń. Ostudzamy, ale nie zupełnie na zimno, ...

3. 

masło 160 g

... ale tak abyśmy mogli łatwo wymieszać masło w budyniu.

4. 

twaróg mielony 500 g

Dodajemy twaróg ...

5. 

śmietana do ubijania (30-33%) 250 ml

... i ubijamy razem na gęsto z ubitą śmietaną do ubijania.

6. 

morele 1 kg

Na ciasto używamy miękkie, dobrze dojrzałe morele. Pozbawiamy ich pestek i kroimy na ósemki.

7. 

powidło morelowe

Korpus smarujemy dżemem albo powidłem i układamy morele.

8. 

posypka czekoladowa

Na morele nakładamy krem i ozdabiamy.

9. 

Odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce i kroimy na porcje według smaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się