Twarogowe truskawkowe ciasto
![Twarogowe truskawkowe ciasto](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001692/img_pl_4x3/twarogowe-truskawkowe-ciasto_00180.jpg)
Instrukcja na polepszone truskawkowe ciasto poprzez dodanie twarogu według sprawdzonego klasycznego przepisu.
przepis,fotoprzepis,truskawki,twaróg granulowany,Ciasta,Sezonowe przepisy
Ciasta
Składniki
Składniki
białko jajka | 6 | sztuk | |
cukier puder | 8 | łyżek | |
cukier puder | 1 | łyżeczka | |
cukier waniliowy | 20 | gramów | |
masło | 20 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 300 | gramów | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 1 | łyżka | |
proszek do pieczenia | 15 | gramów | |
truskawki | 300 | gramów | |
twaróg granulowany | 250 | gramów | |
woda | 200 | mililitrów | |
żółtko jajka | 6 | sztuk |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001692/small/IMG_8871.jpg)
2.
żółtko jajka 6 sztuk • cukier puder 8 łyżek • cukier waniliowy 20 gramów
Żółtka i cukier ubijamy na pianę.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001692/small/IMG_8870.jpg)
3.
woda 200 mililitrów • twaróg granulowany 250 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 300 gramów • proszek do pieczenia 15 gramów
Dodajemy wodę, rozdrobniony granulowany twaróg i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001692/small/IMG_8872.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001692/small/IMG_8874.jpg)
5.
Pianę z białek delikatnie dodajemy do ciasta.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001692/small/IMG_8875.jpg)
6.
masło 20 gramów • mąka luksusowa pszenna T550 1 łyżka
Głęboką blachę smarujemy masłem i posypujemy mąką.
7.
Ciasto równomiernie wylewamy na przygotowaną blachę.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001692/small/IMG_8876.jpg)
8.
Truskawki układamy równomiernie na wierzch ciasta.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001692/small/IMG_8877.jpg)
9.
Pieczemy 22 minut-y w temperaturze 180 °C.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001692/small/IMG_8880.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001692/small/IMG_8882.jpg)
Smacznego!