swiatwemnie.pl

Twarogowe truskawkowe ciasto

    

Instrukcja na polepszone truskawkowe ciasto poprzez dodanie twarogu według sprawdzonego klasycznego przepisu.

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

1. 

truskawki 300 gramów

Truskawki myjemy, usuwamy ogonki a większe kawałki przekrawamy na połowę.

2. 

żółtko jajka 6 sztuk  cukier puder 8 łyżek  cukier waniliowy 20 gramów

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

3. 

woda 200 mililitrów  twaróg granulowany 250 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 300 gramów  proszek do pieczenia 15 gramów

Dodajemy wodę, rozdrobniony granulowany twaróg i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

4. 

białko jajka 6 sztuk

Z białek ubijamy gęstą pianę.

5. 

Pianę z białek delikatnie dodajemy do ciasta.

6. 

masło 20 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 1 łyżka

Głęboką blachę smarujemy masłem i posypujemy mąką.

7. 

Ciasto równomiernie wylewamy na przygotowaną blachę.

8. 

Truskawki układamy równomiernie na wierzch ciasta.

9. 

Pieczemy 22 minut-y w temperaturze 180 °C.

10. 

cukier puder 1 łyżeczka

Upieczone ciasto posypujemy cukrem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się