Instrukcja na polepszone truskawkowe ciasto poprzez dodanie twarogu według sprawdzonego klasycznego przepisu.
Pichcił
Ilość porcji
20
Czas przygotowania
40 min.
Trudność
średnia
Białko jajka | 6 | sztuk | |
Cukier puder | 8 | łyżek | |
Cukier puder | 1 | łyżeczka | |
Cukier waniliowy | 20 | gramów | |
Masło | 20 | gramów | |
Mąka luksusowa pszenna t550 | 300 | gramów | |
Mąka luksusowa pszenna t550 | 1 | łyżka | |
Proszek do pieczenia | 15 | gramów | |
Truskawki | 300 | gramów | |
Twaróg granulowany | 250 | gramów | |
Woda | 200 | mililitrów | |
Żółtko jajka | 6 | sztuk |
2.
żółtko jajka 6 sztuk • cukier puder 8 łyżek • cukier waniliowy 20 g
Żółtka i cukier ubijamy na pianę.
3.
woda 200 ml • twaróg granulowany 250 g • mąka luksusowa pszenna T550 300 g • proszek do pieczenia 15 g
Dodajemy wodę, rozdrobniony granulowany twaróg i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
5.
Pianę z białek delikatnie dodajemy do ciasta.
6.
masło 20 g • mąka luksusowa pszenna T550 1 łyżka
Głęboką blachę smarujemy masłem i posypujemy mąką.
7.
Ciasto równomiernie wylewamy na przygotowaną blachę.
8.
Truskawki układamy równomiernie na wierzch ciasta.
9.
Pieczemy 22 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!