swiatwemnie.pl

Twarogowe truskawkowe ciasto

    

Instrukcja na polepszone truskawkowe ciasto poprzez dodanie twarogu według sprawdzonego klasycznego przepisu.

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:    

 

1. 

truskawki 300 gramów

Truskawki myjemy, usuwamy ogonki a większe kawałki przekrawamy na połowę.

2. 

żółtko jajka 6 sztuk  cukier puder 8 łyżek  cukier waniliowy 20 gramów

Żółtka i cukier ubijamy na pianę.

3. 

woda 200 mililitrów  twaróg granulowany 250 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 300 gramów  proszek do pieczenia 15 gramów

Dodajemy wodę, rozdrobniony granulowany twaróg i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.

4. 

białko jajka 6 sztuk

Z białek ubijamy gęstą pianę.

5. 

Pianę z białek delikatnie dodajemy do ciasta.

6. 

masło 20 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 1 łyżka

Głęboką blachę smarujemy masłem i posypujemy mąką.

7. 

Ciasto równomiernie wylewamy na przygotowaną blachę.

8. 

Truskawki układamy równomiernie na wierzch ciasta.

9. 

Pieczemy 22 minut-y w temperaturze 180 °C.

10. 

cukier puder 1 łyżeczka

Upieczone ciasto posypujemy cukrem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się