Kalafiorowe placki z serem feta
Przepis na szybki obiad z kalafiora, nie tylko dla wegetarian.
przepis,fotoprzepis,ser Feta,kalafior,Dania wegetariańskie,Wegetariańskie przepisy,Bezglutenowe,Sezonowe przepisy
Dania wegetariańskie
Kategorie
Dania wegetariańskie Wegetariańskie przepisy Bezglutenowe Sezonowe przepisy Sezon - Kalafior
Składniki
Składniki
jajka kurze | 3 | sztuki | |
kalafior | 500 | gramów | |
olej kokosowy | 3 | łyżki | |
ser Feta | 200 | gramów | |
sól | 1 | łyżeczka |
Przepis
1. Gotujemy kalafior
kalafior 500 gramów
Kalafior oczyszczamy, dzielimy na różyczki i w parowarze parzymy prawie do miękkości.
2.
Ugotowany kalafior kroimy na drobno na krajalnicy.
3.
ser Feta 200 gramów • jajka kurze 3 sztuki • sól 1 łyżeczka
Do pokrojonego na drobno kalafiora dodajemy pokrojony na kostki ser feta oraz jajka. Wszystko razem mieszamy. Solimy.
4.
olej kokosowy 3 łyżki
Na patelni podgrzewamy olej. Łyżką stołową nabieramy przygotowaną masę i kładąc ją na oleju formujemy mniejsze placki. Smażymy z obu stron.
Smacznego!