Śródziemnomorskie kotleciki mielone
Nietradycyjne kotleciki mielone pełne sera i smacznych oliwek.
przepis,fotoprzepis,wieprzowe mięso mielone,ser Feta,oliwki z papryką,Wieprzowina
Wieprzowina
Kategorie
Wieprzowina
Składniki
Składniki
biała podłużna bułka | 1 | sztuka | |
mleko półtłuste 1,5% | 80 | mililitrów | |
olej słonecznikowy | 4 | łyżki | |
oliwki z papryką | 60 | gramów | |
pomidory | 1 | sztuka | |
rukola | 40 | gramów | |
ser Feta | 80 | gramów | |
sól | - | ||
wieprzowe mięso mielone | 500 | gramów |
Przepis
1.
mleko półtłuste 1,5% 80 mililitrów • biała podłużna bułka 1 sztuka
Do miski wlewamy mleko. W mleku moczymy kawałki bułki. Bułka się nam w misce z mlekiem rozmoczy.
2.
wieprzowe mięso mielone 500 gramów • sól
Do miski dajemy mielone wieprzowe mięso, sól, rozmoczoną bułkę. Wszystko razem ręką dobrze mieszamy.
3.
pomidory 1 sztuka • ser Feta 80 gramów • oliwki z papryką 60 gramów
Pomidora i ser kroimy na kostki, oliwki na mniejsze owalne kawałki.
5.
olej słonecznikowy 4 łyżki
Formujemy kotleciki, które smażymy na oleju na patelni lub pieczemy na grillu, aż mięso będzie gotowe.
Smacznego!