swiatwemnie.pl

Śródziemnomorskie kotleciki mielone

     

Nietradycyjne kotleciki mielone pełne sera i smacznych oliwek.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

mleko półtłuste 1,5% 80 ml  biała podłużna bułka 1 sztuka

Do miski wlewamy mleko. W mleku moczymy kawałki bułki. Bułka się nam w misce z mlekiem rozmoczy.

2. 

wieprzowe mięso mielone 500 g  sól

Do miski dajemy mielone wieprzowe mięso, sól, rozmoczoną bułkę. Wszystko razem ręką dobrze mieszamy.

3. 

pomidory 1 sztuka  ser Feta 80 g  oliwki z papryką 60 g

Pomidora i ser kroimy na kostki, oliwki na mniejsze owalne kawałki.

4. 

rukola 40 g

Ser, oliwki, pomidora i rukolę dodajemy do mięsa. Porządnie mieszamy.

5. 

olej słonecznikowy 4 łyżki

Formujemy kotleciki, które smażymy na oleju na patelni lub pieczemy na grillu, aż mięso będzie gotowe.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się