PRZEPISY

Wędzony wołowy ozór z chrzanem

Wędzony wołowy ozór z chrzanem

przepis,fotoprzepis,ozór wołowy wędzony,Słone przekąski,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

ozór wołowy wędzony1500gramów

 

Przepis

1. Gotowane wołowego ozora

ozór wołowy wędzony 1500 gramów

Świeży wędzony wołowy ozór dobrze myjemy i w wodzie gotujemy 80 minut do miękkości. Wodę nie solimy. Wędzony wołowy ozór jest dostatecznie słony.

2. 

Ugotowany na chwilę wkładamy do zimnej wody, potem go wyciągamy, obieramy.

3. 

Płaty ozora podajemy z kwaśnym, jabłkowym albo wasabi chrzanem. Liście rukoli dodają przystawce wyraźniejszy smak.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie