Bio ciasteczka z płatków owsianych

Zdrowsza alternatywa przekąski z włóknem. Na drugie śniadanie albo na przegryzkę w podróży. Z pewnością nie zaszkodzi trzymającym dietę. Doskonały zamiennik chipsów przy wieczornym filmie.
przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,owsiane kiełki,otręby owsiane,orzechy włoskie,Słone przekąski,Bezlaktozowe
Słone przekąski
Pichcił
Ilość porcji
12
Masa porcji
40 g
Energia porcji
71 kcal
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska
Składniki
Składniki
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
orzechy włoskie | 20 135 | gramów kcal | |
otręby owsiane | 60 212 | gramów kcal | |
owsiane kiełki | 60 120 | gramów kcal | |
płatki owsiane | 80 293 | gramów kcal | |
woda | 200 0 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
płatki owsiane 80 gramów • owsiane kiełki 60 gramów • otręby owsiane 60 gramów • woda 200 mililitrów
Owsiane kiełki, otręby i płatki zalewamy wodą, mieszamy i odstawiamy na pół godziny.

2.
jajka kurze 1 sztuka • orzechy włoskie 20 gramów
Dodajemy jajko i na drobno pokruszone orzechy. Kto lubi słodkie, doda sobie pół łyżki stołowej cukru. Wszystko dokładnie mieszamy.

3.
Za pomocą łyżki stołowej z masy wytwarzamy 12 sztuk pół centymetra wysokich placków.

4.
Pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez około 22 - 25 minut.

Smacznego!