Bio ciasteczka z płatków owsianych
Zdrowsza alternatywa przekąski z włóknem. Na drugie śniadanie albo na przegryzkę w podróży. Z pewnością nie zaszkodzi trzymającym dietę. Doskonały zamiennik chipsów przy wieczornym filmie.
przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,owsiane kiełki,otręby owsiane,orzechy włoskie,Słone przekąski,Bezlaktozowe
Słone przekąski
Składniki
Składniki
jajka kurze | 1 | sztuka | |
orzechy włoskie | 20 | gramów | |
otręby owsiane | 60 | gramów | |
owsiane kiełki | 60 | gramów | |
płatki owsiane | 80 | gramów | |
woda | 200 | mililitrów |
Przepis
1.
płatki owsiane 80 gramów • owsiane kiełki 60 gramów • otręby owsiane 60 gramów • woda 200 mililitrów
Owsiane kiełki, otręby i płatki zalewamy wodą, mieszamy i odstawiamy na pół godziny.

2.
jajka kurze 1 sztuka • orzechy włoskie 20 gramów
Dodajemy jajko i na drobno pokruszone orzechy. Kto lubi słodkie, doda sobie pół łyżki stołowej cukru. Wszystko dokładnie mieszamy.

3.
Za pomocą łyżki stołowej z masy wytwarzamy 12 sztuk pół centymetra wysokich placków.

4.
Pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez około 22 - 25 minut.

Smacznego!