Zdrowsza alternatywa przekąski z włóknem. Na drugie śniadanie albo na przegryzkę w podróży. Z pewnością nie zaszkodzi trzymającym dietę. Doskonały zamiennik chipsów przy wieczornym filmie.
przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,owsiane kiełki,otręby owsiane,orzechy włoskie,Słone przekąski,Bezlaktozowe
Słone przekąski
Pichcił
Ilość porcji
12
Czas przygotowania
60 min.
Trudność
niska
1.
płatki owsiane 80 gramów • owsiane kiełki 60 gramów • otręby owsiane 60 gramów • woda 200 mililitrów
Owsiane kiełki, otręby i płatki zalewamy wodą, mieszamy i odstawiamy na pół godziny.
2.
jajka kurze 1 sztuka • orzechy włoskie 20 gramów
Dodajemy jajko i na drobno pokruszone orzechy. Kto lubi słodkie, doda sobie pół łyżki stołowej cukru. Wszystko dokładnie mieszamy.
3.
Za pomocą łyżki stołowej z masy wytwarzamy 12 sztuk pół centymetra wysokich placków.
4.
Pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez około 22 - 25 minut.
Smacznego!
jajka kurze | 1 | sztuka | |
orzechy włoskie | 20 | gramów | |
otręby owsiane | 60 | gramów | |
owsiane kiełki | 60 | gramów | |
płatki owsiane | 80 | gramów | |
woda | 200 | mililitrów |