PRZEPISY

Serowe słone ciasto z oliwkami

Serowe słone ciasto z oliwkami

Słona przekąska do kieliszka dobrego wina.

przepis,fotoprzepis,ser bałkański,oliwki z papryką,Słone ciasta

Słone ciasta

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Słone ciasta  

 

Składniki

Składniki

ciasto francuskie275gramów
czarny pieprz mielony¼łyżeczki
czarny sezam-
jajka kurze2sztuki
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)60gramów
masło-
oliwki z papryką-
ser bałkański250gramów

 

Przepis

1. 

ser bałkański 250 gramów  jajka kurze 1 sztuka  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 60 gramów  czarny pieprz mielony ¼ łyżeczki

Ser na grubo trzemy, dodajemy jajko, śmietanę i pieprz.

2. 

Mieszamy.

3. 

ciasto francuskie 275 gramów  oliwki z papryką

Oliwki kroimy na kółeczka. Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i wzdłuż przekrawamy na ćwiartki. Na środek każdego paska rozkładamy nadzienie i posypujemy oliwkami.

4. 

jajka kurze 1 sztuka

Brzegi pasków smarujemy roztrzepanym jajkiem. Łączymy...

5. 

masło

...i stopniowo kładziemy na masłem wysmarowaną formę (średnica 28 cm). Układamy na kształt ślimaka,...

6. 

...łączeniem w dół i zawsze drugi pas łączymy z pierwszym. Jeśli się nam stanie, że część nadzienia podczas łączenia wycieknie, nie szkodzi, nadzienie podczas pieczenia się połączy.

7. 

czarny sezam

Całe ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy nasionkami sezamu.

8. 

Pieczemy 25 minut-y w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie