Sandwich z orzeszkami z francuskiego ciasta
Kremowe ciasteczka z mascarpone i masłem z arachidów.
przepis,fotoprzepis,masło orzechowe,orzechy ziemne prażone niesolone,Ciasta kremowe
Ciasta kremowe
Kategorie
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
ciasto francuskie | 275 | gramów | |
cukier kryształ | - | ||
cukier puder | 50 | gramów | |
jajka kurze | 1 | sztuka | |
mascarpone | 250 | gramów | |
masło orzechowe | 100 | gramów | |
orzechy ziemne prażone niesolone | 50 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 100 | mililitrów |
Przepis
2.
ciasto francuskie 275 gramów
Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i kroimy je na 16 prostokątów.
3.
jajka kurze 1 sztuka • cukier kryształ
Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem, 8 prostokątów posypujemy nasiekanymi orzeszkami i cukrem kryształem.
4.
Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.
6.
mascarpone 250 gramów • cukier puder 50 gramów • masło orzechowe 100 gramów
Mascarpone mieszamy z cukrem i arachidowym masłem. Dodajemy bitą śmietaną.
7.
Krem nakładamy do rękawa cukierniczego i równomiernie rozdzielamy na upieczone, ostudzone prostokąty bez orzeszków.
8.
Przykrywamy orzechowymi prostokątami.
9.
Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
Smacznego!