swiatwemnie.pl

Sandwich z orzeszkami z francuskiego ciasta

    

Kremowe ciasteczka z mascarpone i masłem z arachidów.

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

1. 

orzechy ziemne prażone niesolone 50 gramów

Orzeszki siekamy.

2. 

ciasto francuskie 275 gramów

Ciasto francuskie zawinięte w papier rozwijamy i kroimy je na 16 prostokątów.

3. 

jajka kurze 1 sztuka  cukier kryształ

Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem, 8 prostokątów posypujemy nasiekanymi orzeszkami i cukrem kryształem.

4. 

Pieczemy 20 minut-y w temperaturze 180 °C.

5. 

śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów

Ze śmietany ubijamy gęstą bitą śmietanę.

6. 

mascarpone 250 gramów  cukier puder 50 gramów  masło orzechowe 100 gramów

Mascarpone mieszamy z cukrem i arachidowym masłem. Dodajemy bitą śmietaną.

7. 

Krem nakładamy do rękawa cukierniczego i równomiernie rozdzielamy na upieczone, ostudzone prostokąty bez orzeszków.

8. 

Przykrywamy orzechowymi prostokątami.

9. 

Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się