Raw daktylowo-kokosowe batoniki
Zdrowe przekąski. Batoniki bez pieczenia pełne witamin ze zdrowych składników.
przepis,fotoprzepis,daktyle,wiórki kokosowe,wiórki kokosowe,Zdrowe wypieki,Surowe jedzenie - raw food,Boże Narodzenie,,Bez pieczenia,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Zdrowe wypieki
Kategorie
Zdrowe wypieki Surowe jedzenie - raw food Boże Narodzenie Bez pieczenia Bezglutenowe Bezlaktozowe Ciasta bez pieczenia Bożonarodzeniowe ciasteczka Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia
Składniki
Składniki
daktyle | 200 | gramów | |
kakao proszek | 30 | gramów | |
miód | 80 | gramów | |
olej z pestek dyni | 10 | gramów | |
wiórki kokosowe | 200 | gramów | |
wiórki kokosowe | - | ||
woda mineralna | 150 | mililitrów |
Przepis
2.
woda mineralna 150 mililitrów
Wkładamy je do głębokiej miski, zalewamy wodą mineralną, przykrywamy i wkładamy na 24 godziny do lodówki.
3.
Po 24 godzinach daktyle wodę mineralną prawie całkowicie wchłoną. Miksujemy je blenderem na "kaszę". Mineralkę nie wylewamy.
7.
Powolnym miksowaniem ...
8.
... kokos całkowicie wmieszamy do masy.
9.
Tackę wykładamy papierem do pieczenia i masę równomiernie warstwujemy, rozsmarowujemy i ugniatamy. Wielkość płatu który nam się wytworzy jest około 25x20cm.
11.
Płat wkładamy na 24 godziny do lodówki żeby stężał i przesechł. Potem kroimy batoniki. Przechowujemy w chłodzie.
12.
Jedna porcja - batonik waży około 25 gramów i ma wartość energetyczną około 125 kcal.
Smacznego!