PRZEPISY

Raw daktylowo-kokosowe batoniki

Raw daktylowo-kokosowe batoniki

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Zdrowe przekąski. Batoniki bez pieczenia pełne witamin ze zdrowych składników.

przepis,fotoprzepis,daktyle,wiórki kokosowe,wiórki kokosowe,Zdrowe wypieki,Surowe jedzenie - raw food,Boże Narodzenie,,Bez pieczenia,Bezlaktozowe,Bezglutenowe

Zdrowe wypieki

Pichcił

Ilość porcji

18

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

wysoka

Składniki

Składniki

daktyle

200

564

gramów

kcal

kakao proszek

30

92

gramów

kcal

miód

80

263

gramów

kcal

olej z pestek dyni

10

82

gramów

kcal

wiórki kokosowe

200

1386

gramów

kcal

wiórki kokosowe

0

??

kcal

woda mineralna

150

0

mililitrów

kcal

 

Przepis

1. 

daktyle 200 gramów

Suszone daktyle rozpoławiamy i usuwamy pestki.

Suszone daktyle rozpoławiamy i usuwamy pestki....

2. 

woda mineralna 150 mililitrów

Wkładamy je do głębokiej miski, zalewamy wodą mineralną, przykrywamy i wkładamy na 24 godziny do lodówki.

Wkładamy je do głębokiej miski, zalewamy wodą...

3. 

Po 24 godzinach daktyle wodę mineralną prawie całkowicie wchłoną. Miksujemy je blenderem na "kaszę". Mineralkę nie wylewamy.

Po 24 godzinach daktyle wodę mineralną prawie...

4. 

kakao proszek 30 gramów  miód 80 gramów

Do daktyli dosypujemy kakao, dodajemy miód i miksujemy.

Do daktyli dosypujemy kakao, dodajemy miód i...

5. 

olej z pestek dyni 10 gramów

Dolewamy olej i ponownie miksujemy.

Dolewamy olej i ponownie miksujemy....

6. 

wiórki kokosowe 200 gramów

Na koniec dosypujemy kokos.

Na koniec dosypujemy kokos....

7. 

Powolnym miksowaniem ...

Powolnym miksowaniem ......

8. 

... kokos całkowicie wmieszamy do masy.

... kokos całkowicie wmieszamy do masy....

9. 

Tackę wykładamy papierem do pieczenia i masę równomiernie warstwujemy, rozsmarowujemy i ugniatamy. Wielkość płatu który nam się wytworzy jest około 25x20cm.

Tackę wykładamy papierem do pieczenia i masę...

10. 

wiórki kokosowe

Wierzch posypujemy kokosem i kokos w masę wgniatamy.

Wierzch posypujemy kokosem i kokos w masę...

11. 

Płat wkładamy na 24 godziny do lodówki żeby stężał i przesechł. Potem kroimy batoniki. Przechowujemy w chłodzie.

Płat wkładamy na 24 godziny do lodówki żeby...

12. 

Jedna porcja - batonik waży około 25 gramów i ma wartość energetyczną około 125 kcal.

Jedna porcja - batonik waży około 25 gramów i...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się