Raw daktylowo-kokosowe batoniki
![Raw daktylowo-kokosowe batoniki](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001182/img_pl_4x3/raw-daktylowo-kokosowe-batoniki_00180.jpg)
Zdrowe przekąski. Batoniki bez pieczenia pełne witamin ze zdrowych składników.
przepis,fotoprzepis,daktyle,wiórki kokosowe,wiórki kokosowe,Zdrowe wypieki,Surowe jedzenie - raw food,Boże Narodzenie,,Bez pieczenia,Bezlaktozowe,Bezglutenowe
Zdrowe wypieki
Kategorie
Zdrowe wypieki Surowe jedzenie - raw food Boże Narodzenie Bez pieczenia Bezlaktozowe Bezglutenowe Ciasta bez pieczenia Bożonarodzeniowe ciasteczka Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia
Składniki
Składniki
daktyle | 200 | gramów | |
kakao proszek | 30 | gramów | |
miód | 80 | gramów | |
olej z pestek dyni | 10 | gramów | |
wiórki kokosowe | 200 | gramów | |
wiórki kokosowe | - | ||
woda mineralna | 150 | mililitrów |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2091.jpg)
2.
woda mineralna 150 mililitrów
Wkładamy je do głębokiej miski, zalewamy wodą mineralną, przykrywamy i wkładamy na 24 godziny do lodówki.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2093.jpg)
3.
Po 24 godzinach daktyle wodę mineralną prawie całkowicie wchłoną. Miksujemy je blenderem na "kaszę". Mineralkę nie wylewamy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2096.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2098.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2102.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2104.jpg)
7.
Powolnym miksowaniem ...
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2105.jpg)
8.
... kokos całkowicie wmieszamy do masy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2110.jpg)
9.
Tackę wykładamy papierem do pieczenia i masę równomiernie warstwujemy, rozsmarowujemy i ugniatamy. Wielkość płatu który nam się wytworzy jest około 25x20cm.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2112.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2113.jpg)
11.
Płat wkładamy na 24 godziny do lodówki żeby stężał i przesechł. Potem kroimy batoniki. Przechowujemy w chłodzie.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2114.jpg)
12.
Jedna porcja - batonik waży około 25 gramów i ma wartość energetyczną około 125 kcal.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001182/small/IMG_2121.jpg)
Smacznego!