PRZEPISY

Przekładaniec

Przekładaniec

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Przepis na przygotowanie smacznego placka z ciasta francuskiego z czterema nadzieniami. Z jednego ciasta zrobimy jeden mniejszy placek, dlatego polecamy upiec przynajmniej dwa. :)

przepis,fotoprzepis,mielone orzechy włoskie,twaróg granulowany,mak mielony,Strudle,Bezglutenowe

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

cukier kryształ

3

181

łyżki

kcal

cukier waniliowy

36

130

gramów

kcal

cynamon mielony

¼

4

łyżeczki

kcal

dżem śliwkowy

0

??

kcal

jajka kurze

0

??

kcal

mak mielony

100

541

gramów

kcal

mielone orzechy włoskie

100

674

gramów

kcal

mleko półtłuste 1,5%

150

72

mililitrów

kcal

skórka z cytryny

½

2

łyżeczki

kcal

twaróg granulowany

125

147

gramów

kcal

 

Przepis

1. Orzechowe nadzienie

mielone orzechy włoskie 100 gramów  mleko półtłuste 1,5% 50 mililitrów  cukier waniliowy 12 gramów  cukier kryształ 1 łyżka

Zmielone orzechy zalewamy gorącym mlekiem, dodajemy cukier i mieszamy.

Zmielone orzechy zalewamy gorącym mlekiem,...

2. Twarogowe nadzienie

twaróg granulowany 125 gramów  cukier waniliowy 12 gramów  cukier kryształ 1 łyżka  skórka z cytryny ½ łyżeczki

W misce wymieszamy twaróg, cukier, skórkę z cytryny i mieszamy.

W misce wymieszamy twaróg, cukier, skórkę z...

3. Makowe nadzienie

mak mielony 100 gramów  cukier waniliowy 12 gramów  mleko półtłuste 1,5% 100 mililitrów  cukier kryształ 1 łyżka  cynamon mielony ¼ łyżeczki

Mak zalewamy gorącym mlekiem, dodajemy cukier, cynamon i mieszamy.

Mak zalewamy gorącym mlekiem, dodajemy cukier,...

4. 

dżem śliwkowy

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na kształt prostokąta na posypanej mąką stolnicy i smarujemy dżemem.

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na kształt...

5. 

Ćwierć ciasta smarujemy orzechowym nadzieniem i razem z ciastem przekładamy.

Ćwierć ciasta smarujemy orzechowym nadzieniem i...

6. 

Na przełożone ciasto nakładamy twarogowe nadzienie i ponownie przekładamy.

Na przełożone ciasto nakładamy twarogowe...

7. 

Na przełożone ciasto smarujemy makowe nadzienie i ponownie przekładamy.

Na przełożone ciasto smarujemy makowe nadzienie...

8. 

jajka kurze

Ciasto przekładamy na blachę, na wierzchu robimy kilka cięć i smarujemy roztrzepanym jajkiem.

Ciasto przekładamy na blachę, na wierzchu robimy...

9. 

Pieczemy w temperaturze 200°C 10 minut a potem temperaturę zniżamy do 170°C na około 10 - 15 minut. Ciasto po upieczeniu posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Pieczemy w temperaturze 200°C 10 minut a potem...

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się