swiatwemnie.pl

Przygotowanie prostych zimnych płyt

     

Jak w prosty sposób przygotować sobie dobrą gościnę.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

1. Zimne płyty

szybko i najprościej przygotujemy z gotowych składników, krojonych kiełbas, szynek i serów.

Zimne płyty

2. 

Szynki, kiełbasy, sery kładziemy na talerze, przy czym jednym składnikiem pokrywamy cały talerz i stopniowo kładziemy kolejny składnik, tak aby nam na talerzu wytworzyły się pojedyncze porcje. Płytę możemy kombinować również z jajkami ugotowanymi na twardo, ewentualnie jajka serwujemy na osobnej płycie.

3. 

Szynkę i ser można kombinować z pieczonymi słonymi strudlami faszerowanymi warzywami.

4. 

Podczas aranżowania wykorzystujemy swoją fantazję, ewentualnie możemy inspirować się opublikowanymi zdjęciami.

5. 

Warzywa możemy aranżować na osobnej płycie, ale również możemy warzywami urozmaicić szynkowo -serowe płyty.

6. 

Według okazji serwujemy jajka osobno. Dobrze jest je po ugotowaniu na twardo przekroić, wybrać z nich żółtka, te wymieszać z serem, masłem, musztardą i nadzieniem ponownie napełnić białka. Na takich smacznych nadziewanych jajkach dobrze smakuje kawior.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się