Przygotowanie prostych zimnych płyt

Jak w prosty sposób przygotować sobie dobrą gościnę.
przepis,fotoprzepis,Słone przekąski,Bezglutenowe,Bezlaktozowe
Słone przekąski
Składniki
Przepis
1. Zimne płyty
szybko i najprościej przygotujemy z gotowych składników, krojonych kiełbas, szynek i serów.

2.
Szynki, kiełbasy, sery kładziemy na talerze, przy czym jednym składnikiem pokrywamy cały talerz i stopniowo kładziemy kolejny składnik, tak aby nam na talerzu wytworzyły się pojedyncze porcje. Płytę możemy kombinować również z jajkami ugotowanymi na twardo, ewentualnie jajka serwujemy na osobnej płycie.

3.
Szynkę i ser można kombinować z pieczonymi słonymi strudlami faszerowanymi warzywami.

4.
Podczas aranżowania wykorzystujemy swoją fantazję, ewentualnie możemy inspirować się opublikowanymi zdjęciami.

5.
Warzywa możemy aranżować na osobnej płycie, ale również możemy warzywami urozmaicić szynkowo -serowe płyty.

6.
Według okazji serwujemy jajka osobno. Dobrze jest je po ugotowaniu na twardo przekroić, wybrać z nich żółtka, te wymieszać z serem, masłem, musztardą i nadzieniem ponownie napełnić białka. Na takich smacznych nadziewanych jajkach dobrze smakuje kawior.

Smacznego!