swiatwemnie.pl

Rozmarynowe migdałowe krakersy

     

Słone bezglutenowe krakersy z migdałowej mąki o wspaniałym zapachu rozmarynu.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

Jajka kurze1sztuka
Olej kokosowy1łyżka
Słodkie migdały200gramów
Tymianek2łyżki

1. 

słodkie migdały 200 g

Migdały zalewamy gorącą wodą, wodę wylewamy a migdały obieramy.

2. 

Migdały mielimy na migdałową mąkę. Idealnie do tego nadaje się młynek do kawy.

3. 

jajka kurze 1 sztuka  olej kokosowy 1 łyżka

Jajka ubijamy z olejem.

4. 

tymianek 2 łyżki

Ubite jajka, na drobno pokrojony świeży tymianek łączymy z migdałową mąką. Solimy. Piekarnik rozgrzewamy do 180° C.

5. 

Ciasto kładziemy na papier do pieczenia. Przykrywamy je kolejnym papierem do pieczenia i rozwałkowujemy.

6. 

Ciasto przed pieczeniem kroimy nożykiem na mniejsze kwadraty lub inne kształty. Pieczemy w 180° C około 15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się