swiatwemnie.pl

Rozmarynowe migdałowe krakersy

    

Słone bezglutenowe krakersy z migdałowej mąki o wspaniałym zapachu rozmarynu.

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

 

jajka kurze1sztuka
olej kokosowy1łyżka
rozmaryn2łyżki
słodkie migdały200gramów

1. 

słodkie migdały 200 gramów

Migdały zalewamy gorącą wodą, wodę wylewamy a migdały obieramy.

2. 

Migdały mielimy na migdałową mąkę. Idealnie do tego nadaje się młynek do kawy.

3. 

jajka kurze 1 sztuka  olej kokosowy 1 łyżka

Jajka ubijamy z olejem.

4. 

rozmaryn 2 łyżki

Ubite jajka, na drobno pokrojony świeży tymianek łączymy z migdałową mąką. Solimy. Piekarnik rozgrzewamy do 180° C.

5. 

Ciasto kładziemy na papier do pieczenia. Przykrywamy je kolejnym papierem do pieczenia i rozwałkowujemy.

6. 

Ciasto przed pieczeniem kroimy nożykiem na mniejsze kwadraty lub inne kształty. Pieczemy w 180° C około 15 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się