PRZEPISY

Proste risotto z kaczym mięsem

Proste risotto z kaczym mięsem

Smaczna kolacja z kawałków pieczonej kaczki.

przepis,fotoprzepis,Pieczona kaczka - najprostszy sposób na jej przygotowanie,warzywa mrożone (marchew,groszek),ryż okrągłoziarnisty,Rizotto,Kaczka,Bezglutenowe

Rizotto

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

Pieczona kaczka - najprostszy sposób na jej przygotowanie przepis-
cebula200gramów
olej słonecznikowy4łyżki
ryż okrągłoziarnisty150gramów
ser cheddar-
sól1łyżeczka
warzywa mrożone (marchew,groszek)350gramów
woda-

 

Przepis

1. 

Pieczona kaczka - najprostszy sposób na jej przygotowanie przepis

Z kawałków pieczonej kaczki obieramy mięso (około 200 g)...

2. 

...i kroimy.

3. 

cebula 200 gramów  olej słonecznikowy 4 łyżki

Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy na oleju.

4. 

warzywa mrożone (marchew,groszek) 350 gramów

Dodajemy warzywa i 5 minut dusimy.

5. 

Dodajemy mięso z kaczki i dobrze podgrzewamy.

6. 

ryż okrągłoziarnisty 150 gramów  sól 1 łyżeczka  woda

Ryż przepłukujemy pod bieżącą wodą, odstawiamy do odcieczenia. Smażymy na odrobinie oleju, dodajemy sól i wlewamy wodę około 1,5 cm nad ryż. Przykrywamy i od zawrzenia 10 minut gotujemy. Odstawiamy z ognia i przykryty odstawiamy na bok na 10 minut.

7. 

ser cheddar

Ryż dodajemy do mieszanki mięsa z warzywami. Podajemy z tartym serem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie