swiatwemnie.pl

Piersi z kurczaka w tymiankowym cieście

     

Przepis na pachnące tymiankowe piersi z kurczaka.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

piersi z kurczaka 500 g

Piersi z kurczaka wzdłuż przekrawamy na cieńsze płaty.

2. 

jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 150 ml  mąka chlebowa pszenna T750 180 g  tymianek 2 łyżki  sól

Na ciasto mieszamy jajka z mlekiem. Dodajemy tyle mąki aby ciasto było dość gęste. Na koniec do ciasta dodajemy na drobno pokrojony świeży tymianek. Ciasto solimy.

3. 

Piersi z kurczaka panierujemy z obydwóch stron w cieście i smażymy na patelni. Smażymy po pokrywką z każdej strony około 7 minut.

4. Podajemy

Podajemy z pieczonymi ziemniakami na tymianku.

Podajemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się