Piersi z kurczaka w tymiankowym cieście

Przepis na pachnące tymiankowe piersi z kurczaka.
przepis,fotoprzepis,piersi z kurczaka,tymianek,Kurczak
Kurczak
Kategorie
Kurczak ›Składniki
Składniki
jajka kurze | 2 176 | sztuki kcal | |
mleko półtłuste 1,5% | 150 72 | mililitrów kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 180 625 | gramów kcal | |
piersi z kurczaka | 500 550 | gramów kcal | |
sól | 0 ?? | kcal | |
tymianek | 2 31 | łyżki kcal |
Przepis

2.
jajka kurze 2 sztuki • mleko półtłuste 1,5% 150 mililitrów • mąka chlebowa pszenna T750 180 gramów • tymianek 2 łyżki • sól
Na ciasto mieszamy jajka z mlekiem. Dodajemy tyle mąki aby ciasto było dość gęste. Na koniec do ciasta dodajemy na drobno pokrojony świeży tymianek. Ciasto solimy.

3.
Piersi z kurczaka panierujemy z obydwóch stron w cieście i smażymy na patelni. Smażymy po pokrywką z każdej strony około 7 minut.

4. Podajemy
Podajemy z pieczonymi ziemniakami na tymianku.

Smacznego!