PRZEPISY

Orkiszowe owsiane pancakes

Orkiszowe owsiane pancakes

Smaczne pancakes bogate w włókna. Doskonałe nie tylko na śniadanie, ale również po mięsnej zupie do obiadu.

przepis,fotoprzepis,mąka orkiszowa drobno mielona,płatki owsiane,Słodkie śniadania,Słodkie dania,

Słodkie śniadania

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier cynamonowy-
cukier waniliowy2łyżeczki
dżem owocowy-
mleko półtłuste 1,5%400mililitrów
mąka orkiszowa drobno mielona350gramów
olej słonecznikowy-
płatki owsiane150gramów
soda oczyszczona½łyżeczki

 

Przepis

1. 

mąka orkiszowa drobno mielona 350 gramów  płatki owsiane 150 gramów

Mąkę orkiszową mieszamy z płatkami owsianymi.

2. 

mleko półtłuste 1,5% 400 mililitrów  cukier waniliowy 2 łyżeczki  soda oczyszczona ½ łyżeczki

Wlewamy mleko, dodajemy cukier i odrobinę sody oczyszczonej. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Jeśli ciasto jest zbyt gęste wlewamy jeszcze troszkę mleka.

3. 

olej słonecznikowy

Na gorącą patelnię skrapiamy troszkę oleju i z odpowiedniej ilości ciasta (około 3-4 łyżki) smażymy z obydwóch stron pierwsze pancakes. Kolejnym pancakes oleju już nie musimy dodawać i możemy je smażyć na suchej patelni.

4. 

Gotowe pancakes odstawiamy by troszkę ostygły, ...

5. 

cukier cynamonowy

... posypujemy je cukrem i ...

6. 

dżem owocowy

... na środek pancakes kładziemy łyżeczkę rzadkiego dżemu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie