Grylażowe kuleczki
![Grylażowe kuleczki](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001120/img_pl_4x3/grylazowe-kuleczki_00180.jpg)
Nie pieczona słodycz.
przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,rum,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia
Wyroby cukiernicze
Kategorie
Wyroby cukiernicze Boże Narodzenie Bez pieczenia Bożonarodzeniowe ciasteczka Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 100 | gramów | |
cukier puder | 50 | gramów | |
masło | 150 | gramów | |
olej słonecznikowy | - | ||
polewa czekoladowa | - | ||
płatki owsiane | 200 | gramów | |
rum | 3 | łyżki |
Przepis
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9467.jpg)
2.
Cukier karmelizujemy ...
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9468.jpg)
3.
i wylewamy go cienką warstwą na blachę wysmarowaną olejem. Odstawiamy do stężenia.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9469.jpg)
4.
Stężony karmel wycieramy z oleju papierową serwetką.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9478.jpg)
5.
Wkładamy go do foliowego woreczka i rozbijamy go wałkiem do ciasta.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9482.jpg)
6.
Potem go wysypujemy na stolnicę i rozdrabniamy wałkiem.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9484.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9477.jpg)
8.
Na drobno je mielimy.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9486.jpg)
9.
masło 150 gramów • cukier puder 50 gramów
Wsypujemy je do miski, dolewamy roztopione wystudzone masło i dodajemy cukier.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9488.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9493.jpg)
11.
Potem do ciasta dodajemy grylaż.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9494.jpg)
12.
Z ciasta wytwarzamy wałeczki i wykrawamy z nich 30 sztuk. Formujemy z nich kuleczki.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9500.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9533.jpg)
14.
Stężone kuleczki wkładamy do papierowych koszyczków. Przechowujemy w chłodnym miejscu.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001120/small/IMG_9535.jpg)
Smacznego!