swiatwemnie.pl

Grylażowe kuleczki

Nie pieczona słodycz.

 

Ilość porcji: 30

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

cukier kryształ 100 g

Do garnka wsypujemy cukier i powoli go podgrzewamy.

2. 

Cukier karmelizujemy ...

3. 

olej słonecznikowy

i wylewamy go cienką warstwą na blachę wysmarowaną olejem. Odstawiamy do stężenia.

4. 

Stężony karmel wycieramy z oleju papierową serwetką.

5. 

Wkładamy go do foliowego woreczka i rozbijamy go wałkiem do ciasta.

6. 

Potem go wysypujemy na stolnicę i rozdrabniamy wałkiem.

7. 

płatki owsiane 200 g

Płatki na sucho podsmażamy na patelni i odstawiamy do wychłodnięcia.

8. 

Na drobno je mielimy.

9. 

masło 150 g  cukier puder 50 g

Wsypujemy je do miski, dolewamy roztopione wystudzone masło i dodajemy cukier.

10. 

rum 3 łyżki

Wymieszamy, dolewamy rum i wyrabiamy ciasto które na godzinę wkładamy do lodówki.

11. 

Potem do ciasta dodajemy grylaż.

12. 

Z ciasta wytwarzamy wałeczki i wykrawamy z nich 30 sztuk. Formujemy z nich kuleczki.

13. 

polewa czekoladowa

Te dekorujemy roztopioną czekoladą i odstawiamy do stężenia.

14. 

Stężone kuleczki wkładamy do papierowych koszyczków. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się