Grylażowe kuleczki
Nie pieczona słodycz.
przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,rum,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia
Wyroby cukiernicze
Kategorie
Wyroby cukiernicze Boże Narodzenie Bez pieczenia Bożonarodzeniowe ciasteczka Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia
Składniki
Składniki
cukier kryształ | 100 | gramów | |
cukier puder | 50 | gramów | |
masło | 150 | gramów | |
olej słonecznikowy | - | ||
polewa czekoladowa | - | ||
płatki owsiane | 200 | gramów | |
rum | 3 | łyżki |
Przepis

2.
Cukier karmelizujemy ...

3.
i wylewamy go cienką warstwą na blachę wysmarowaną olejem. Odstawiamy do stężenia.

4.
Stężony karmel wycieramy z oleju papierową serwetką.

5.
Wkładamy go do foliowego woreczka i rozbijamy go wałkiem do ciasta.

6.
Potem go wysypujemy na stolnicę i rozdrabniamy wałkiem.


8.
Na drobno je mielimy.

9.
masło 150 gramów • cukier puder 50 gramów
Wsypujemy je do miski, dolewamy roztopione wystudzone masło i dodajemy cukier.


11.
Potem do ciasta dodajemy grylaż.

12.
Z ciasta wytwarzamy wałeczki i wykrawamy z nich 30 sztuk. Formujemy z nich kuleczki.


14.
Stężone kuleczki wkładamy do papierowych koszyczków. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!