Grylażowe kuleczki

Nie pieczona słodycz.
przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,rum,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia
Wyroby cukiernicze
Kategorie
Wyroby cukiernicze › Boże Narodzenie › Bez pieczenia › Bożonarodzeniowe ciasteczka › Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia ›Składniki
Składniki
| cukier kryształ | 100 402 | gramów kcal | |
| cukier puder | 50 194 | gramów kcal | |
| masło | 150 1101 | gramów kcal | |
| olej słonecznikowy | 0 ?? | kcal | |
| polewa czekoladowa | 0 ?? | kcal | |
| płatki owsiane | 200 732 | gramów kcal | |
| rum | 3 108 | łyżki kcal |
Przepis

2.
Cukier karmelizujemy ...

3.
i wylewamy go cienką warstwą na blachę wysmarowaną olejem. Odstawiamy do stężenia.

4.
Stężony karmel wycieramy z oleju papierową serwetką.

5.
Wkładamy go do foliowego woreczka i rozbijamy go wałkiem do ciasta.

6.
Potem go wysypujemy na stolnicę i rozdrabniamy wałkiem.


8.
Na drobno je mielimy.

9.
masło 150 gramów • cukier puder 50 gramów
Wsypujemy je do miski, dolewamy roztopione wystudzone masło i dodajemy cukier.


11.
Potem do ciasta dodajemy grylaż.

12.
Z ciasta wytwarzamy wałeczki i wykrawamy z nich 30 sztuk. Formujemy z nich kuleczki.


14.
Stężone kuleczki wkładamy do papierowych koszyczków. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!






















