PRZEPISY

Nadziewane bagietki z szynką

Nadziewane bagietki z szynką

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Doskonała przekąska.

przepis,fotoprzepis,bagietka pełnoziarnista,szynka,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

16

Masa porcji

24 g

Energia porcji

70 kcal

Czas przygotowania

Trudność

średnia

Składniki

Składniki

bagietka pełnoziarnista

140

350

gramów

kcal

jajka kurze

1

88

sztuka

kcal

masło

40

294

gramów

kcal

ser pleśniowy typu Lazur

40

153

gramów

kcal

ser topiony

50

130

gramów

kcal

szynka

50

100

gramów

kcal

 

Przepis

1. 

bagietka pełnoziarnista 140 gramów  jajka kurze 1 sztuka

Z grubszej mniejszej bagietki odkrawamy końce. Ostrożnie wydłubujemy środek. Jajka gotujemy na twardo, ochładzamy i obieramy.

Z grubszej mniejszej bagietki odkrawamy końce....

2. Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki

masło 40 gramów  ser topiony 50 gramów

W misce mieszamy masło z serem.

W misce mieszamy masło z serem....

3. 

szynka 50 gramów

Szynkę kroimy na drobno i dodajemy ją do sera i masła. Dodajemy jajko pokrojone na kawałki (najlepiej przeciśnięte przez kółeczko używane do przygotowania sałatki ziemniaczanej).

Szynkę kroimy na drobno i dodajemy ją do sera i...

4. 

ser pleśniowy typu Lazur 40 gramów

Na koniec dodajemy na grubo starty ser.

Na koniec dodajemy na grubo starty ser....

5. 

Nadzieniem napełniamy bagietkę i zapakowujemy ją do folii aluminiowej. Odkładamy na noc do lodówki.

Nadzieniem napełniamy bagietkę i zapakowujemy...

6. 

Przed podaniem kroimy na około 8-10mm kółeczka.

Przed podaniem kroimy na około 8-10mm kółeczka....

Smacznego!

Polecane przepisy

Artykuły

Ulubione wyszukiwania

Najpopularniejsze przepisy

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Zalogować się