Nadziewane bagietki z szynką

Doskonała przekąska.
przepis,fotoprzepis,bagietka pełnoziarnista,szynka,Słone przekąski
Słone przekąski
Kategorie
Słone przekąski ›Składniki
Składniki
bagietka pełnoziarnista | 140 350 | gramów kcal | |
jajka kurze | 1 88 | sztuka kcal | |
masło | 40 294 | gramów kcal | |
ser pleśniowy typu Lazur | 40 153 | gramów kcal | |
ser topiony | 50 130 | gramów kcal | |
szynka | 50 100 | gramów kcal |
Przepis
1.
bagietka pełnoziarnista 140 gramów • jajka kurze 1 sztuka
Z grubszej mniejszej bagietki odkrawamy końce. Ostrożnie wydłubujemy środek. Jajka gotujemy na twardo, ochładzamy i obieramy.

2. Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki
masło 40 gramów • ser topiony 50 gramów
W misce mieszamy masło z serem.

3.
szynka 50 gramów
Szynkę kroimy na drobno i dodajemy ją do sera i masła. Dodajemy jajko pokrojone na kawałki (najlepiej przeciśnięte przez kółeczko używane do przygotowania sałatki ziemniaczanej).


5.
Nadzieniem napełniamy bagietkę i zapakowujemy ją do folii aluminiowej. Odkładamy na noc do lodówki.

6.
Przed podaniem kroimy na około 8-10mm kółeczka.

Smacznego!