swiatwemnie.pl

Nadziewane bagietki z szynką

    

Doskonała przekąska.

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Kategorie:   

 

bagietka pełnoziarnista140gramów
jajka kurze1sztuka
masło40gramów
ser pleśniowy typu Lazur40gramów
ser topiony50gramów
szynka50gramów

1. 

bagietka pełnoziarnista 140 gramów  jajka kurze 1 sztuka

Z grubszej mniejszej bagietki odkrawamy końce. Ostrożnie wydłubujemy środek. Jajka gotujemy na twardo, ochładzamy i obieramy.

2. Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki

masło 40 gramów  ser topiony 50 gramów

W misce mieszamy masło z serem.

Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki

3. 

szynka 50 gramów

Szynkę kroimy na drobno i dodajemy ją do sera i masła. Dodajemy jajko pokrojone na kawałki (najlepiej przeciśnięte przez kółeczko używane do przygotowania sałatki ziemniaczanej).

4. 

ser pleśniowy typu Lazur 40 gramów

Na koniec dodajemy na grubo starty ser.

5. 

Nadzieniem napełniamy bagietkę i zapakowujemy ją do folii aluminiowej. Odkładamy na noc do lodówki.

6. 

Przed podaniem kroimy na około 8-10mm kółeczka.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się