Winogronowe ciasto

Przepis na proste jesienne ciasto.
przepis,fotoprzepis,winogrona czerwone,Ciasta
Ciasta
Kategorie
Ciasta ›Składniki
Składniki
cukier puder | 6 233 | łyżek kcal | |
jajka kurze | 6 528 | sztuk kcal | |
masło | 0 ?? | kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 6 321 | łyżek kcal | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 0 ?? | kcal | |
proszek do pieczenia | 12 9 | gramów kcal | |
winogrona czerwone | 300 210 | gramów kcal | |
woda | 6 0 | kcal |
Przepis
1.
jajka kurze 6 sztuk • cukier puder 6 łyżek • mąka luksusowa pszenna T550 6 łyżek • proszek do pieczenia 12 gramów • woda 6 Pl
Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy zalecaną ilość wody. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy gęstą pianę. Przygotowaną mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy z żółtkami, na koniec delikatnie dodajemy pianę z białek.

2.
mąka luksusowa pszenna T550 • masło
Ciasto wylewamy do formy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i posypaną mąką.

3.
winogrona czerwone 300 gramów
Na ciasto stopniowo wrzucamy kawałki winogron bez pestek. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Ciasto pieczemy 30 minut.

Smacznego!