PRZEPISY

Winogronowe ciasto

Winogronowe ciasto

Przepis na proste jesienne ciasto.

przepis,fotoprzepis,winogrona czerwone,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta  

 

Składniki

Składniki

cukier puder6łyżek
jajka kurze6sztuk
masło-
mąka luksusowa pszenna T5506łyżek
mąka luksusowa pszenna T550-
proszek do pieczenia12gramów
winogrona czerwone300gramów
woda6

 

Przepis

1. 

jajka kurze 6 sztuk  cukier puder 6 łyżek  mąka luksusowa pszenna T550 6 łyżek  proszek do pieczenia 12 gramów  woda 6 Pl

Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy zalecaną ilość wody. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy gęstą pianę. Przygotowaną mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy z żółtkami, na koniec delikatnie dodajemy pianę z białek.

2. 

mąka luksusowa pszenna T550  masło

Ciasto wylewamy do formy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i posypaną mąką.

3. 

winogrona czerwone 300 gramów

Na ciasto stopniowo wrzucamy kawałki winogron bez pestek. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Ciasto pieczemy 30 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się