swiatwemnie.pl

Winogronowe ciasto

Przepis na proste jesienne ciasto.

 

Ilość porcji: 8

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

jajka kurze 6 sztuk  cukier puder 6 łyżek  mąka luksusowa pszenna T550 6 łyżek  proszek do pieczenia 12 g  woda 6 Pl

Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka mieszamy z cukrem pudrem, dodajemy zalecaną ilość wody. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Z białek ubijamy gęstą pianę. Przygotowaną mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy z żółtkami, na koniec delikatnie dodajemy pianę z białek.

2. 

mąka luksusowa pszenna T550  masło

Ciasto wylewamy do formy o średnicy 24 cm wysmarowanej masłem i posypaną mąką.

3. 

winogrona czerwone 300 g

Na ciasto stopniowo wrzucamy kawałki winogron bez pestek. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Ciasto pieczemy 30 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się