Kokosowe maczane słodkości

Kokosowe paluszki maczane z czekoladzie. Doskonały, słodki bożonarodzeniowy smakołyk.
przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,mleko w proszku,skondensowane słodzone mleko,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia,Bezglutenowe
Wyroby cukiernicze
Kategorie
Wyroby cukiernicze › Boże Narodzenie › Bez pieczenia › Bezglutenowe › Bożonarodzeniowe ciasteczka › Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia ›Składniki
Składniki
czekolada do gotowania | 100 501 | gramów kcal | |
mleko w proszku | 100 360 | gramów kcal | |
skondensowane słodzone mleko | 250 810 | gramów kcal | |
wiórki kokosowe | 200 1386 | gramów kcal | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 50 156 | mililitrów kcal |
Przepis
1.
wiórki kokosowe 200 gramów • mleko w proszku 100 gramów • skondensowane słodzone mleko 250 gramów
Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

2.
Wyrabiamy zwartą masę.

3.
Kokosową masę rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość 25 x 20 cm. Papierem do pieczenia przykrywamy i zostawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce do stężenia.

4.
Za pomocą radełka kroimy na prostokąty 2 x 5 cm.

5.
śmietana do ubijania (30-33%) 50 mililitrów • czekolada do gotowania 100 gramów
W wodnej kąpieli podgrzewamy śmietanę i roztapiamy w niej czekoladę.

6.
Pokrojone paluszki moczymy w czekoladzie i układamy na kratkę.

7.
Według fantazji możemy ozdobić cukierniczymi ozdobami. Czekoladę zostawiamy do stężenia.

Smacznego!