PRZEPISY

Kokosowe maczane słodkości

Kokosowe maczane słodkości

Kokosowe paluszki maczane z czekoladzie. Doskonały, słodki bożonarodzeniowy smakołyk.

przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,mleko w proszku,skondensowane słodzone mleko,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia,Bezglutenowe

Wyroby cukiernicze

Pichcił

Ilość porcji

45

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

czekolada do gotowania100gramów
mleko w proszku100gramów
skondensowane słodzone mleko250gramów
wiórki kokosowe200gramów
śmietana do ubijania (30-33%)50mililitrów

 

Przepis

1. 

wiórki kokosowe 200 gramów  mleko w proszku 100 gramów  skondensowane słodzone mleko 250 gramów

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej...

2. 

Wyrabiamy zwartą masę.

Wyrabiamy zwartą masę....

3. 

Kokosową masę rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość 25 x 20 cm. Papierem do pieczenia przykrywamy i zostawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce do stężenia.

Kokosową masę rozwałkowujemy na papierze do...

4. 

Za pomocą radełka kroimy na prostokąty 2 x 5 cm.

Za pomocą radełka kroimy na prostokąty 2 x 5...

5. 

śmietana do ubijania (30-33%) 50 mililitrów  czekolada do gotowania 100 gramów

W wodnej kąpieli podgrzewamy śmietanę i roztapiamy w niej czekoladę.

W wodnej kąpieli podgrzewamy śmietanę i...

6. 

Pokrojone paluszki moczymy w czekoladzie i układamy na kratkę.

Pokrojone paluszki moczymy w czekoladzie i...

7. 

Według fantazji możemy ozdobić cukierniczymi ozdobami. Czekoladę zostawiamy do stężenia.

Według fantazji możemy ozdobić cukierniczymi...

Smacznego!

Artykuły

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się