Kokosowe maczane słodkości
Kokosowe paluszki maczane z czekoladzie. Doskonały, słodki bożonarodzeniowy smakołyk.
przepis,fotoprzepis,wiórki kokosowe,mleko w proszku,skondensowane słodzone mleko,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia,Bezglutenowe
Wyroby cukiernicze
Kategorie
Wyroby cukiernicze Boże Narodzenie Bez pieczenia Bezglutenowe Bożonarodzeniowe ciasteczka Bożonarodzeniowe desery bez pieczenia
Składniki
Składniki
czekolada do gotowania | 100 | gramów | |
mleko w proszku | 100 | gramów | |
skondensowane słodzone mleko | 250 | gramów | |
wiórki kokosowe | 200 | gramów | |
śmietana do ubijania (30-33%) | 50 | mililitrów |
Przepis
1.
wiórki kokosowe 200 gramów • mleko w proszku 100 gramów • skondensowane słodzone mleko 250 gramów
Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.
2.
Wyrabiamy zwartą masę.
3.
Kokosową masę rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość 25 x 20 cm. Papierem do pieczenia przykrywamy i zostawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce do stężenia.
4.
Za pomocą radełka kroimy na prostokąty 2 x 5 cm.
5.
śmietana do ubijania (30-33%) 50 mililitrów • czekolada do gotowania 100 gramów
W wodnej kąpieli podgrzewamy śmietanę i roztapiamy w niej czekoladę.
6.
Pokrojone paluszki moczymy w czekoladzie i układamy na kratkę.
7.
Według fantazji możemy ozdobić cukierniczymi ozdobami. Czekoladę zostawiamy do stężenia.
Smacznego!