swiatwemnie.pl

Kokosowe maczane słodkości

    

Kokosowe paluszki maczane z czekoladzie. Doskonały, słodki bożonarodzeniowy smakołyk.

Pichcił

Ilość porcji

45

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

 

1. 

wiórki kokosowe 200 gramów  mleko w proszku 100 gramów  skondensowane słodzone mleko 250 gramów

Wymienione składniki wkładamy do głębokiej miski.

2. 

Wyrabiamy zwartą masę.

3. 

Kokosową masę rozwałkowujemy na papierze do pieczenia na wielkość 25 x 20 cm. Papierem do pieczenia przykrywamy i zostawiamy na 24 godziny w chłodne miejsce do stężenia.

4. 

Za pomocą radełka kroimy na prostokąty 2 x 5 cm.

5. 

śmietana do ubijania (30-33%) 50 mililitrów  czekolada do gotowania 100 gramów

W wodnej kąpieli podgrzewamy śmietanę i roztapiamy w niej czekoladę.

6. 

Pokrojone paluszki moczymy w czekoladzie i układamy na kratkę.

7. 

Według fantazji możemy ozdobić cukierniczymi ozdobami. Czekoladę zostawiamy do stężenia.

Smacznego!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się