swiatwemnie.pl

Karp w folii

     

Delikatne mięso rybne ze śmietaną i papryką.

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Kategorie:   

 

1. 

karp pospolity  sól  cytryna ½ sztuki  mąka chlebowa pszenna T750  czarny pieprz mielony  mielona czerwona papryka

Karpia myjemy osuszamy i kroimy na podkowy. Podkowy solimy i skrapiamy cytryną. W misce mieszamy mąkę, czarny pieprz i czerwoną mieloną paprykę. W tej mieszance karpia panierujemy.

2. 

kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 100 ml

Blachę wykładamy folią aluminiową, na której układamy podkowy, zalewamy kwaśną śmietaną, folię zawijamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się