Karp w folii

Delikatne mięso rybne ze śmietaną i papryką.
przepis,fotoprzepis,karp pospolity,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›Składniki
Składniki
cytryna | ½ ?? | sztuki kcal | |
czarny pieprz mielony | 0 ?? | kcal | |
karp pospolity | 0 ?? | kcal | |
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) | 100 160 | mililitrów kcal | |
mielona czerwona papryka | 0 ?? | kcal | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 0 ?? | kcal | |
sól | 0 ?? | kcal |
Przepis
1.
karp pospolity • sól • cytryna ½ sztuki • mąka chlebowa pszenna T750 • czarny pieprz mielony • mielona czerwona papryka
Karpia myjemy osuszamy i kroimy na podkowy. Podkowy solimy i skrapiamy cytryną. W misce mieszamy mąkę, czarny pieprz i czerwoną mieloną paprykę. W tej mieszance karpia panierujemy.

2.
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 100 mililitrów
Blachę wykładamy folią aluminiową, na której układamy podkowy, zalewamy kwaśną śmietaną, folię zawijamy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut.

Smacznego!