Knedliczki do zupy z kaszy manny
Puszyste knedliczki/kluseczki z kaszy manny są doskonałym tradycyjnym wyborem do warzywnych zup i mięsnych wywarów.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,kasza manna,Dodatki do zup,Bezlaktozowe
Dodatki do zup
Przepis
1.
jajka kurze 1 sztuka • kasza manna 50 gramów
W misce mieszamy jajko z kaszą na średnio gęstą delikatną masę. Odstawiamy na 10 minut.


3.
Łyżeczkę wkładamy do wody i następnie wykrawamy nią kluseczki z ciasta.

4.
Wykrojone kluseczki od razu kładziemy na gorącą wodę i gotujemy około 8 minut. Potem przykrywamy i zostawiamy w wodzie na co najmniej 15 minut. Kluseczki z wody nie wyciągamy, ale je tam zostawiamy aż do podawania w zupie.

Smacznego!