swiatwemnie.pl

Knedliczki do zupy z kaszy manny

     

Puszyste knedliczki/kluseczki z kaszy manny są doskonałym tradycyjnym wyborem do warzywnych zup i mięsnych wywarów.

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

35 min.

Trudność

niska

 

 

Jajka kurze1sztuka
Kasza manna50gramów
Sól warzywna natur1łyżeczka
Woda1litr

1. 

jajka kurze 1 sztuka  kasza manna 50 g

W misce mieszamy jajko z kaszą na średnio gęstą delikatną masę. Odstawiamy na 10 minut.

2. 

woda 1 litr  sól warzywna Natur 1 łyżeczka

Wodę z solą warzywną doprowadzamy do wrzenia.

3. 

Łyżeczkę wkładamy do wody i następnie wykrawamy nią kluseczki z ciasta.

4. 

Wykrojone kluseczki od razu kładziemy na gorącą wodę i gotujemy około 8 minut. Potem przykrywamy i zostawiamy w wodzie na co najmniej 15 minut. Kluseczki z wody nie wyciągamy, ale je tam zostawiamy aż do podawania w zupie.

Smacznego!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się