Knedliczki do zupy z kaszy manny
![Knedliczki do zupy z kaszy manny](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001888/img_pl_4x3/knedliczki-do-zupy-z-kaszy-manny_00180.jpg)
Puszyste knedliczki/kluseczki z kaszy manny są doskonałym tradycyjnym wyborem do warzywnych zup i mięsnych wywarów.
przepis,fotoprzepis,jajka kurze,kasza manna,Dodatki do zup,Bezlaktozowe
Dodatki do zup
Przepis
1.
jajka kurze 1 sztuka • kasza manna 50 gramów
W misce mieszamy jajko z kaszą na średnio gęstą delikatną masę. Odstawiamy na 10 minut.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001888/small/IMG_1908.jpg)
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001888/small/IMG_1911.jpg)
3.
Łyżeczkę wkładamy do wody i następnie wykrawamy nią kluseczki z ciasta.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001888/small/IMG_1921.jpg)
4.
Wykrojone kluseczki od razu kładziemy na gorącą wodę i gotujemy około 8 minut. Potem przykrywamy i zostawiamy w wodzie na co najmniej 15 minut. Kluseczki z wody nie wyciągamy, ale je tam zostawiamy aż do podawania w zupie.
![](https://www.swiatwemnie.pl/_site_media/com_photogallery/recipe/00001888/small/IMG_1922.jpg)
Smacznego!